*Nettavisen* Nyheter.

- Det er lett å lure de voksne

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

17-åring forteller hvordan ungdommen lurer de voksne når de skal ha fyllefester.

29.03.12 08:42

(SIDE2:) Ifølge Therese Charlotte Margrethe Nielsen (17) er det store fester i utleielokalene i Tromsø om lag en gang i måneden. Informasjon om festene sprer seg ofte på Facebook. Det skriver avisa Nordlys.

Får hjelp av eldre
17-åringen mener det er lett for unge å arrangere gigantfester, til tross for at utleier har skjerpet kravene om hvem de leier ut til. Ungdommen lurer ofte de voksne ved å bruke eldre bekjente til å stå for leien.

- For eksempel kan man bare få noen man kjenner på over 25 år til å stå som ansvarlig. De som leier ut vet jo ikke hva som skjer etter at lokalet er utleid, sier hun.

Nielsen er også blogger, og skriver blant annet om den kommende russetiden.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Spres raskt
På festene er det ofte inngangspenger, og 16-års aldersgrense. Hundrevis av unge deltar på festene, og det medbringes alkohol. Senest sist helg ble en fest i Tromsø Skiklubb avlyst etter at arrangementet ble spredt på Facebook.

- Omfanget gjorde at festen ble droppet, men vi skal samtidig ikke diskvalifisere ungdom til å ha en lovlig mulighet til å ta seg en fest. Men rammene er viktige. Samtidig ser jeg utfordringen med at eksempelvis 16-åringer kan dukke opp på fest. Det vil vi ikke ha, sier Ola Deinboll i Tromsø Skiklubb til Nordlys.

Nielsen sier også til avisen at politiet ofte dukker opp på ungdomsfestene. Og politiet sier de er bekymret for utviklingen når det gjelder ungdomsfylla, og også voldsbruk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag