- Det er litt pinlig

Foto: Elin Reitan (Mediehuset Nettavisen)

Maria Mena var på plass da kjærestens modellbilde skulle utstilles. Se video her.

18.02.11 12:37

KUNSTNERNES HUS/ (SIDE2): Det var mange som hadde tatt turen til Kunstnernes Hus torsdag kveld.

Se video fra visningen lengre ned i saken!

Da skulle nemlig resultatet av designsamarbeidet mellom veskemerket Cala & Jade og designduoen bak Mardou & Dean avsløre frukten av sitt designsamarbeid.

Foruten et utvalg ganske så maskuline vesker, fikk de fremmøtte også beskue det kunstneriske prosjektet som designerne hadde utviklet i forbindelse med det folk faktisk hadde kommet for å se.

- Stolt og veldig pinlig
I tillegg til en film som ble vist på storskjerm i lokalet, var Kunstnernes Hus for anledningen dekorert med en rekke fotografier – hvorav en av modellene er forloveden til sangfuglen Maria Mena.

- Jeg er en blanding av veldig stolt, samtidig som jeg synes det er litt pinlig. Han har gjort det en del ganger før også, så jeg synes jo det er gøy, sier Mena til Side2.

Les også: - Jeg er forlovet

- Dugnadsarbeid
Hennes kjæreste, journalisten Eivind Sæter, på sin side er litt mindre entusiastisk over modelloppdraget og legger ikke skjul på at han ikke liker seg spesielt godt i rampelyst.

- Jeg ble bare spurt om å gjøre litt dugnad egentlig, så det er rett og slett dugnadsarbeid. Det er morsomt å gjøre noe som er helt utenfor komfortsonen sin, sier Sæter.

- Jeg kom for å støtte bildet, skyter Mena stolt inn, og understreker at hennes kjære har et vakkert utseende.

Men foruten å være der for kjæresten synes også Mena det var på sin plass å få med seg resultatet av det spennende designsamarbeidet mellom de to designmerkene.

- Det er gøy å støtte noen som har litt internasjonal følelse. Dessverre er det ikke alle som har det, mener Mena, som ser fantastisk ut i klær fra Acne og YSL-smykker.

SE VIDEO FRA LANSERINGEN HER:(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

- Mye tøft
Også Moods of Norway-designeren Simen Staalnacke hadde tatt turen, og han var imponert over det han så.

- Det er mye tøft, og jeg liker den industrielle looken og feelingen. Spesielt den vesken med oljesøl på liker jeg. Alt er så supert gjennomarbeidet, skryter Staalnacke.

Du synes ikke det er dumt at ikke dere ble spurt om å samarbeide da?

- Nei, absolutt ikke det er viktig at folk holder seg til det de har lyst til å gjøre. Vi lager ikke så mye vesker enda. Vi holder på å utvikle bager og kofferter vi, avslører Moods of Norway-designerne.

Han synes det er fint med designsamarbeid av denne typen, og understreker viktigheten av at designerne i Norge står sammen og hjelper hverandre.

- Norge er et lite land, og da man må hjelpe hverandre. Det er veldig viktig at vi står i samlet flokk. Det er jeg veldig for, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

- Vanskeligere å slå igjennom
Tina C. Skaar, en av designerne bak Cala & Jade, deler Staalnackes syn på at norske designere må stå sammen.

- Jeg tror det er mye vanskeligere å slå gjennom som designer her i Norge sammenlignet med i Sverige og Danmark. Designerne i Norge har sin egen greie og vil ikke samarbeide så mye, og i alle fall ikke dele forretningshemmeligheter, forklarer hun.

- Det gjør de i de andre land, for å dra hverandre opp, legger hun til.

Se bilder av noen av veskene i bildekarusellen nederst i saken!

Det at Norge ikke er med i EU er også med på å bidra til å gjøre det vanskelig å oppnå suksess som designer i Norge. Cala & Jade opplever imidlertid en økende etterspørsel etter veskene i Norge, og nå ønsker de å satse utenlands.

- Vi har ikke kommet inn i utlandet enda for vi har ikke hatt fokus på det, men det skal vi gjøre nå, avslører Skaar.

- Mange meninger
Skaar forteller videre at er veldig fornøyd med resultatet av designsamarbeidet, og forteller at prosessen gikk fint til tross for at det var designerne med svært sterke personligheter som skulle bli enige om kolleksjonen.

- Det har vært mange meninger, men det har vært kjempegøy og det har gått mye lettere enn man skulle tro, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

- Fantastiske mennesker
Også Ingrid Bredholt, den ene designeren bak Mardou & Dean, kan bekrefte at designprosessen gikk smertefritt for seg.

- Vi har jobbet med fantastiske mennesker. Vi har holdt på en god stund egentlig, men vi har hatt med oss mye bra folk hele veiene. Det har vært veldig gøy, sier hun til Side2.

Hollywoodfavoritt
Sammen med Patrik Rosenfors fikk Bredholt designprisen, Nåløyet, i 2010. Internasjonalt har de lenge hatt et stødig fotfeste, og også Hollywoodkjendisene kler seg i deres design.

Skaar mener hele designteamet var veldig samkjørte, og tror kolleksjonen vil heve et par øyenbryn.

- Jeg tror folk er litt overrasket når de ser veskekolleksjonen. Det er litt mer maskulint enn det folk hadde ventet, og litt mer strammere i linjene og sånn. Jeg synes det er helt fantastisk og helt slik vil ville ha det, nikker hun.

HTML EMBED

SE BILDER FRA LANSERINGEN HER:

4092

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.