RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er mange studenter som gråter

Foto: Facebook (Privat)
Sist oppdatert:
Studenter i sjokk og sorg etter drapet på Margaret (19).

(Nettavisen): Politiet friga tirsdag formiddag navnene på de tre som ble drept på Valdresekspressen mandag kveld.

Den ene av de drepte var bussjåføren Arve Kvernhaug fra Bagn i Valdres. Han er født i 1958.

Den andre er Margaret Molland Sanden. Hun er født i 1994.

Den 19 år gamle kvinnen studerte førsteårs bachelorstudent i ingeniørfag - bioteknologi og kjemi ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved Høgskolen i Oslo.

Tips eller bilder? Kontakt Nettavisens journalist!

«Sørgerom» for studenter
Politiet opplyste under en pressekonferanse tirsdag formiddag at 19-åringen var fra Årdalstangen.

I Oslo bodde den 19 år gamle kvinnen på Blindern Blindern Studenterhjem.

- Vi har innredet et eget rom med lys, blomster og bilder av Margareth. Mange studenter har oppsøkt rommet og sitter og gråter, sier Gro Osland som er daglig leder ved studenthjemmet.

Det er også åpnet et tilsvarende rom på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Foreløpig er det ytret ønske om at pressen ikke oppsøker områdene.

Osland sier til Nettavisen at hun har vært i kontakt med den avdøde kvinnens far og onkel. Hun har også snakket med flere venner av avdøde.

- Mange av beboerne setter pris på at vi har åpnet fellesrommet i studentboligene. De er sjokkert og preget av det som har skjedd. Margareth beskrives som en aktiv, glad og nydelig jente. Ved siden av studiene arbeidet hun blant annet med funksjonshemmede og drev med hest, sier Osland.

Brahim er den siste drepte
Politiet friga navnet på den siste drepte klokken 13.56. Mannen heter Brahim Khouya. Han er svensk statsborger, og er født i 1960

Politiadvokat Jørn Lasse Refsnes opplyste tidligere i dag at den svenske statsborgeren hadde registrert bostedsadresse i Göteborg.

- Vi er i ferd med å opprette kontakt med hans pårørende, sa Refsnes.

Khouya var i fylket i forbindelse med arbeid. Det var bare de tre drepte og gjerningsmannen som befant seg på bussen da den tragiske hendelsen skjedde i går ettermiddag.

Les også: - Det er akkurat som det samme skjer på nytt

Søkte asyl i april
Den 30 år gamle mannen som er siktet for trippeldrapet på Valdresekspressen, søkte asyl i Norge i april.

Han skulle etter planen pågripes av politiet tirsdag morgen, før han skulle utvises.

- Mannen er 30 år gammel og søkte asyl i Norge i april i år. Søknaden ble aldri behandlet fordi mannen, etter Dublin-avtalen, skulle få sin søknad behandlet i Spania, opplyste kommunikasjonsdirektør Ingeborg Grimsmo i UDI.

En person som søker asyl, bestemmer ikke selv hvilket land som skal behandle søknaden.

Det første trygge landet asylsøkeren kommer til, har ansvaret for å behandle søknaden om beskyttelse, og derfor skulle mannen sendes til Spania.

Skulle pågripes tirsdag morgen
Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter i en kort pressemelding tirsdag formiddag at mannen skulle pågripes for å gjennomføre retur til Spania.

- Planen var å pågripe mannen tirsdag morgen. Det var lokalt politi som skulle pågripe mannen. At han var på bussen hadde ikke vi noe med å gjøre, opplyste kommunikasjonsrådgiver Tuva Otterlei Blikom i PU til NTB tidligere i dag.

«PU kan bekrefte at personen skulle pågripes 5. november for å gjennomføre retur til Spania etter Dublin II-forordningen», heter det i pressemeldingen.

Mannen som er pågrepet for drapene, var orientert om at han hadde fått avslag på asylsøknaden.

- Det er ikke klart om han var kjent med uttransporteringen, men han var kjent med avslaget, opplyste politimester Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Les også: Siktet 30-åring utskrevet fra Haukeland

Utskrevet fra Haukeland
Mannen som er siktet for trippeldrapet på Valdresekspressen mandag, er utskrevet fra Haukeland universitetssjukehus og overført til psykiatrisk sykehus for observasjon.

30-åringen ble mandag kveld behandlet for kuttskader på Haukeland universitetssjukehus. Han ble tirsdag overført til Sandviken sykehus i Bergen for ett døgns observasjon og nærmere utredning av hans psykiske helsetilstand.

Advokat Fredrik Verling i Bergen er oppnevnt som forsvarer for siktede. 30-åringen skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett på torsdag.

Etterforskningen av saken ledes av politiet i Sogn, som opplyser at den siktede så langt ikke er avhørt.

Følg saken direkte her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere