Gå til sidens hovedinnhold

- Det er noe suspekt med solospillere

Professor mener mye PR er pinlig - for blant annet Senterpartiet.

Regjeringspartiet Senterpartiet (Sp) kryper så vidt over sperregrensen i Vårt Lands måling tirsdag - med 4,2 prosent.

Partiet som sliter i motbakke, har landsmøte i Loen i Sogn og Fjordane til helgen.

Samtidig får ungdomspartiets leder, Sandra Borch (24), mye oppmerksomhet - senest med et krav om strengere grensekontroll for å hindre organisert kriminalitet.

- Det er en samlet bestemmelse fra Senterungdommen som vi vil fremme på Senterpartiets landsmøte, sa Borch til Nettavisen - etter at hun ble pepret med kritikk på twitter.

Les også: - Burde kanskje ikke ha nevnt det
Les også: - Jeg står på en ølkasse når jeg taler

- Noe suspekt med solospillere
- Hvordan påvirker hennes mange utspill synet på Senterpartiet, professor Anders Todal Jenssen?

- Jeg tror generelt at hvis du ser på folk som i mediene blir fremstilt «solospillere», er det per definisjon noe suspekt med det. Det virker som det er noe galt med partier som har så sterk motstand internt, mener han.

Todal Jenssen tror partiene etter hvert er «pinlig klar over» at all PR ikke er god PR:

- Borch er et friskt pust, det skjer mye rundt henne, men det er på godt og vondt. Noen finner det positivt, spennende og som en fornyelse at hun triltrekker seg mye oppmerksomhet. Men det vil gjerne provosere den eldre garden, som kan synes det blir mye «tull og fjas» - og avsporinger. Så dette er et tve-egget, mener han.

Uredde Borch er blant annet kjent for å tale Sp-lederen midt i mot, stille lettkledd i en kalender for partiet og stemme mot eget vedtak i spørsmålet om oljeboring i Lofoten

Les også: - Vil vise at jeg er stolt av den kroppen jeg har
Les også: Borch anklager partifeller for skitten spill

- komiske, latterlige og kontroversielle
- Hva synes du om sakene Senterungdommens leder velger å gå inn i?

- En del uspill blir vinklet som – og fremstår som – komisk, latterlig og kontroversielle, sier Todal Jenssen - og bemerker at Borch kan være en person for fremtiden, men det vil avhenge av hvor kontroversiell hun blir fremover, mener han.

Her kan du lese bloggen til Sandra Borch

- Forberede på opposisjon
Todal Jenssen mener Senterpartiets leder har en stor oppgave på helgens landsmøte:

- Der må Sp-leder Liv Signe Navarsete klargjøre hva som blir viktigste oppgaver i opposisjon. Hun må vise at partiet kan tenke på en tid i opposisjon - og hvilken linje partiet der skal legge seg på.

- Må leve med frykten
Det er ingen lett oppgave, mener han:

- Sp er i en vanskelig posisjon i forhold til å drive valgkamp – de skal både holde på kjernevelgere og vinne innpass i andre grupper. De er nok litt nervøse, der de vaker rundt sperregrensen, men jeg tror kjernevelgerne vil redde dem. Men frykten må de leve med.

- «Utstillingsvinduer»
Todal Jenssen mener «kommunale velferdsordninger» bør være et hovedspor, og at partiet bør «følge dagsordenen» for å kapre nye grupper.

Personlig skulle han ønske landsmøtene var mer spennende enn de er:

- De blir lett forutsigbare seremenonier, «utstillingsvinduer», hvor man strør sand på det som allerede er opp og avgjort, avslutter han.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut