RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er nok mange som er i min situasjon

Foto: Privat (Privat)
Sist oppdatert:
Blogger om livet som forsvarsfrue.

(SIDE2): Camilla Finvik (23) fulgte med på flyttelasset da samboeren Eirik Johannessen fikk plikttjeneste som sykepleier i saniteten ved Setermoen leir.

Småbarnsforeldrene flyttet fra Trondheim i januar i 2012, og det tok lang tid før 23-åringen fant seg til rette på sitt nye bostad.

Saken er levert av Nordlys.no.

Ensom
Ifølge Finvik gjorde ekstrem innlandskulde og folketomme gater at det tok lang tid før hun kom i kontakt med innbyggerne i tettstedet.

- Det var en stor overgang da vi kom hit, og de første ni månedene var et rent helvete, sier Finvik til Nordlys.

Jobben i forsvaret gjør at samboeren er mye bortreist på øvelser og kurs. Dermed sitter 23-åringen ofte ensom igjen hjemme.

- Jeg angret i starten, og hadde jeg fått velge selv hadde jeg ikke bodd her. Men når vi først er her, må jeg gjøre det beste ut av det, sier hun.

Nå har hun startet en blogg for å fortelle om livet som forsvarsfrue på et nytt og ukjent bosted.

Les bloggen Seterjente her.

- Det er nok mange som er i min situasjon, og jeg håper at bloggen kan bidra til å hjelpe andre som opplever ensomhet etter å ha flyttet til et nytt sted.

- Jeg leste mange blogger i løpet av det året jeg var i barselpermisjon, og har hentet mye inspirasjon derfra.

Vil hjelpe andre
Likevel håper hun at bloggen kan være nyttig og skille seg litt ut fra mengden.

- Jeg vil at det skal være seriøs. Det blir ikke noe kløft og trutmunn, men jeg vil nok ta med noen vanlige elementer som dagens antrekk. Jeg kaller meg bare for lyserosablogger, forklarer hun og ler.

I løpet av det året hun har bodd på Setermoen har hun opparbeidet seg en vennekrets og trives bedre og bedre.

Det har blant annet foreningen Seterfruene bidratt til. Det er en nettverksforening for jenter bosatt på Setermoen som har tilknytning til forsvaret. Den omfatter alle kvinnelige ansatte, både sivile og militære, og videre samboere av ansatte.

- Vårt mål er å bidra til sosial nettverksbygging. Årsaken til at en slik organisasjon er viktig å ha her oppe, er at forsvaret skaper en stor gjennomtrekk av personer, så det kan være vanskelig å holde på det sosiale nettverket man tilegner seg med tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere