- Det er riktig at tre nakne damer ble filmet hjemme hos meg

Foto: (Google Street View)

Alle i rettssalen skvatt da innrømmelsen kom.

27.08.12 22:04

Mannen, som er tiltalt for å ha voldtatt og filmet to kvinner, innrømmet i dag at opptakene var fra leiligheten hans.

50-åringen er også tiltalt for å ha utført en seksuell handling mot en tredje kvinne som var ute av stand til å motsette seg handlingene, skriver Budstikka.

- Lokket med gjemested
I flere fengslingsmøter har mannen nektet for at opptakene er gjort i boligen hans, men politiet hevder at de kjenner igjen deler av interiøret fra filmene.

Fire av postene i tiltalen handler om forsøk på seksuelle tilnærminger mot mindreårige jenter 20. august i fjor, i forbindelse med et turnerstevne i Asker sentrum.

Ifølge tiltalen skal mannen, som tidligere er dømt for voldtekt, ha forsøkt å lokke to små jenter til et «gjemmested».

Slengbemerkning
Forsøkene skal ha blitt avbrutt da jentene nektet å bli løftet over et gjerde. Senere sanne dag skal mannen ha oppfordret to andre mindreårige jenter til å kle av seg.

- Det var en slengbemerkning til en jente som gikk i vannet ved Bakerløkka (i Asker sentrum, red. anm.) om at hun burde trekke opp buksene for ikke å bli våt. Ellers ba jeg en jente om å ikke trekke med seg en sparkesykkel opp på steinpyramiden, og jeg hjalp en jente som ville krysse den trafikkerte veien. Noe annet var det ikke. På Trekanten skulle jeg bare kjøpe lyspærer, men så ble jeg arrestert, sa han i Asker og Bærum tingrett tirsdag, ifølge avisen.

Har jobbet i barnevernet
Tre av postene i tiltalen dreier seg om distribusjon og besittelse av store mengder barneponografi, både bilder og filmer, som ble funnet på en harddisk.

Den tiltalte, som tidligere har jobbet i barnevernet, avviser alle poster i tiltalebeslutningen.

- Etter 15 år i barnevernet kjenner jeg svært godt til skadene ved seksuelle overgrep mot barn, sa han i retten.

Punktet i tiltalen om besittelse av hasj, kalte han «produktplassering».

- Min klient bestrider alt i tiltalen, og han ønsker å belyse saken under hovedforhandlingen, sa advokat Johnny Veum til avisen etter at tiltalen var tatt ut.

Rettssaken kommer opp 27. august og det er avsatt fem dager til forhandlingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.