RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er som et hotell

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mulla Krekar klager ikke over standarden på norske fengsler.

Ankesaken mot mulla Krekar i Borgarting Lagmannsrett går mot slutten.

I to rettsinnstanser er han dømt for trusler, oppfordring til terror og påvirkning av vitner.

Krekar sitter til daglig fengslet ved høysikkerhetsavdelingen i Kongsvinger fengsel.

Ifølge forsvarerne har han ikke store problemer med å takle forholdene bak murene i Norge.

Les også på Nettavisen:

Enig med Hagen
- Han sier han er enig med det Carl I. Hagen har sagt, og beskriver norske fengsler som hotell. Null-stjerners hotell, men like fullt, sier Brynjar Meling, som har vært Krekars forsvarer i en årrekke, ifølge NRK.

Medforsvarer Arvid Sjødin kan også bekrefte overfor TV-kanalen at Krekar har funnet seg godt til rette ved høysikkerhetsavdelingen i Kongsvinger fengsel.

- Han klager ikke på forholdene i fengselet. Han har noe omgang med andre innsatte, og har akkurat skrevet ferdig en bok om islamsk bønn på 3-4000 sider. Da den var ferdig feiret han med å kjøpe kaker til de andre fangene, sier Sjødin.

La ned påstand om syv år
Oppholdet bak murene kan bli langvarig for mullaen.

Tirsdag la aktoratet fram sin avslutningsprosedyre og la ned påstand om sju års fengsel for handlingene han har blitt dømt for tidligere, blant annet trusler mot Høyre-leder Erna Solberg.

- Vi legger ned en slik påstand, fordi vi ikke fikk godt nok gjennomslag i tingretten i august. Samtidig har det også kommet fram nye opplysninger om at fornærmede skal ha blitt truet, sier aktor Marit Bakkevig til NRK.

I retten kalte hun Krekar for en «vedvarende og alvorlig» trussel.

Ber om frifinnelse
Aktor Marit Bakkevig brukte tid i retten på å spille av lydopptaket der Krekar snakker om Høyre-leder Erna Solberg til utenlandske journalister under en pressekonferanse i 2010.

- Dersom jeg kastes ut av landet, eller dør, vil hun oppleve det samme. Jeg vet ikke av hvem, men hun vil oppleve det samme, sier Krekar i opptaket.

Onsdag er det Krekars forsvarere som skal holde avslutningsprosedyre. Krekar har hele tiden nektet for skyld på alle tiltalepunkter.

Advokat Arvid Sjødin kommer derfor til å be om full frifinnelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere