- Det er som kjærlighetssorg

Foto: (Erik Holsvik, Rogalands Avis)

Trond Birkedal har valgt å gi fra seg sitt medlemsskap i Frp.

27.06.11 11:51

Tidligere har han trukket seg fra alle verv i Frp. Sist uke valgte Trond Birkedal også å gi fra seg medlemskapet i partiet, skriver Rogalands Avis.

Det ligger ingen form for protest bak utmeldelsen til Birkedal, som presiserer at utmeldelsen er gjort av hensyn til partiets beste.

- Dette gjorde jeg for at partiet ikke skal måtte hefte mer ved min person i valgkampen som kommer. Det er ikke gjort i noen som helst form for protest og er ikke et utslag av uenighet av noe slag. Jeg har bare kommet til, etter en helhetsvurdering, at slik situasjonen er blitt, er partiet mest tjent med at jeg ikke er medlem, sier Birkedal til Rogalands Avis.

I forrige uke kom det fram at politiet fortsatt ikke er ferdige med sin etterforskning i saken hvor Birkedal er siktet for seksuell omgang med en person under 16 år, og for seksuell krenkende atferd mot andre flere personer.

Vil være lojal mot partiet
Etterforskningen gjør at en eventuell tiltale neppe er klar før valget 11. september, og noen rettssak blir det uansett ikke snakk om før den tid, melder politiet.

Trond Birkedal er fortsatt folkevalgt både i bystyret og i fylkestinget, men vil etter utmeldelsen være partiløs om han skulle returnere til politisk arbeid i løpet av denne perioden.

- Dersom jeg skal møte i noen folkevalgte forum før valget vil jeg selvsagt stemme med Frp i alle saker, og være lojal mot det programmet jeg er valgt inn på, sier Birkedal til Rogalands Avis.

Han gjør det klart at utmeldelsen er hans eget initiativ, og ikke er konsekvens av press fra personer innad i partiet.

- Det er en alvorlig handling for meg. Jeg har tilbrakt halve livet mitt i Frp, og det var med tungt hjerte jeg sendte utmeldingen. Den beste måten å beskrive det på, tror jeg er å sammenligne det med en kjærlighetssorg, sier Birkedal.

Trond Birkedal har i politiavhør innrømmet å ha filmet unge menn i dusjen. Han har derimot benektet beskyldningene om sex med mindreårige.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Frp,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag