*Nettavisen* Nyheter.

- Det er stappfullt, og slik har det vært lenge

MANGE VIL HIT: Blir det for mange regndager, er nok denne stranden på Gran Canaria et sted i varmere strøk nordmenn vil fylle opp. Foto: flickr:jcorrius (Creative Commons)

Gran Canaria er den store påskefavoritten blant nordmenn. Men fortsatt er det mulig å sikre seg plass.

26.03.11 12:37

For noen er påskeferien synonymt med lange skiturer med sjokolade og matpakke i sekken. Påsken 2011 er nok intet unntak, men siden den faller sent i april velger mange vintertrøtte nordmenn å reise mot varmere strøk. Dette merkes i reiselivsbransjen.

- Denne påsken er det først og fremst Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote som gjelder. Det spiller litt på hva som er populært resten av året. Likevel er det ingen over og ingen ved siden av Gran Canaria, opplyser informasjonssjef i Star Tour Elisabeth Larsen-Vonstett til Nettavisen.

Mange personer bestiller påsketuren ett år i forveien.

- Det er stappfullt, og slik har det vært lenge, sier Larsen-Vonstett.

- Desidert størst
Hos reiseselskapet Ving har de opplevd en økning i salget på 15 prosent fra påsken i fjor.

- Noen er kanskje litt bekymret for at ferien på ski skal smelte bort. For vår del er Gran Canaria desidert størst og nordmenns vinterfavoritt. På grunn av en sen påske kommer Tyrkia på en god andreplass, mens Tenerife kniper tredjeplassen, sier administrerende direktør Christian Fredrik Grønli i Ving.

Ving flyr fra 13 flyplasser i Norge, og ved sju av disse finnes det ikke et eneste ledig sete for påskeuka.

- På de resterende flyplassene finnes det noen få ledige avganger til Tyrkia fra den 14-17 april, og enkelte ledige seter til Gran Canaria fra Oslo. Over helgen vil det nok ikke være mange alternativer igjen, forteller han.

Storbyferie?
Hos SAS og Norwegian er en rekke storbyer populære i påsken, men også her gjør Spania seg gjeldende.

- Berlin selger bra, på lik linje med mange andre storbyer. Vi har også stor pågang til flere steder i Spania. Nordmenn er vel lei vinteren og ønsker seg mer sol på kroppen. Det begynner å bli ganske fullt på en del avganger, men det er fremdeles muligheter for å reise på påsketur med Norwegian, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

SAS opplyser at det begynner å bli trangt på noen av deres destinasjoner. De mest populære destinasjonene her er Aten, Nice, Roma, Madrid, Praha, Las Palmas, Barcelona og Malaga. Nordmenn ønsker også å dra i sitt eget land og steder som Alta og Kirkenes er populære.

- I tillegg åpner vi en ny rute til New York fra Oslo og denne har blitt tatt godt imot av våre kunder. Ellers er det storbyene i Europa som gjelder. Vi har en økning i bookingtallene på over 20 prosent i påsken i år, i forhold til i fjor, hvilket vi er svært fornøyd med, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.