- Det er surrealistisk

Foto: Scanpix (Scanpix)

Den voldtektstiltalte finansmannen avviser at han har voldtatt kvinnene.

29.09.09 20:12

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Tirsdag startet rettssaken mot finanskjendisen som er tiltalt for voldtekt av to kvinner, hans ekskone og en tidligere samboer.

Som Nettavisen tidligere i dag kunne fortelle var ekskona klar i sin forklaring i retten:

- Jeg var i sjokk, jeg skjønte ikke hvordan han kunne gjøre noe sånt. Jeg bare gråt, og jeg syntes det var helt tragisk. Da ble han lei seg, og skjønte ikke hvorfor han gjorde det, sa kvinnen i retten.

- Det var gjerne etter at vi var ute med venner og spiste middag, eller vi var på fest, og det var alltid alkohol i bildet når det skjedde. Det skjedde en gang i uka, fortalte hun.

Les også: - Det er vanskelig å si hvorfor jeg holdt ut

Avviser voldtektene
Selv avviser finanskjendisen alle påstandene om voldtekt. Han sa seg ikke skyldig da rettssaken startet, og utdyper dette overfor Nettavisen:

- Det er så surrealistisk som det går an å bli, sier han.

- Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i dette. Jeg føler det er galskap, og et takk for sist, sier han.

- Har med penger å gjøre
Han synes det er tungt å sitte i retten og høre det som blir sagt.

- Det er trist og ubehagelig, sier mannen.

Han er ikke i tvil om hva bakgrunnen for voldtektspåstandene er:

- Det har med penger å gjøre, så enkelt er det, selv om det høres sykt ut, sier han til Nettavisen.

Det er ventet at finanskjendisen skal forklare seg i retten onsdag.

Kom over voldtektene ved en tilfeldighet
I sitt innledningsforedrag fortalte aktor Geir Kavlie i Økokrim hvordan de kom på sporet av saken.

- Tiltalte ble i februar i år siktet for en rekke grove bedragerier. I forbindelse med denne mistanken så ønsket Økokrim å foreta en ransakelse på tiltaltes bopel og leiligheten som ble disponert av hans daværende ektefelle, sa Kavlie.

Økokrim gjennomførte ransakelsen i leilighetene, og under ransakelsen hjemme hos tiltaltes ekskone, ble det funnet flere brev.

- Under denne ransakelsen finner tjenestemenn en pose med brev og kort som var gjemt under madrassen til ekskona, og enkelte av disse brevene var signert med navnet til tiltale, fortalte Kavlie.

«Jeg skal aldri voldta deg igjen. Jeg skal aldri slå deg igjen. Jeg skal aldri fjerne dine gjenstander igjen. Jeg skal aldri drikke alkohol før jeg er frisk og normal igjen. Jeg skal aldri ødelegge deg fysisk og psykisk igjen», sto det i et av brevene som ble funnet.

Brevet var datert den 13. desember i fjor.

Prøvde å ta med seg safe
Ekskona fortalte seg også noe om brevene som ble funnet i hennes leilighet.

- Han dukket opp i leiligheten og sa han ville ha alle brevene og kortene han hadde skrevet til meg, sa kvinnen i sin forklaring.

Tiltalte skal ifølge henne ha tatt med seg klærne hennes, Pc-en og lommeboken hennes. Han skal også ha tatt med seg en safe, som han trodde brevene var lagret i.

- Han kastet meg i veggen, fortalte kvinnen. Men tiltalte skal ha angret, fordi hun truet med å gå til politiet. Dermed skal han ha kommet opp igjen med safen.

- Forsøker å ta ham for «noe»
Den kjente forretningsmannens forsvarer er veldig kritisk til at Økokrim fører en voldtektssak.

- Saken er svært spesiell, jeg tror ikke det har skjedd tidligere i historien at Økokrim har tatt ut tiltale i en slik sak. Tiltalen bærer preg av at man forsøker å ta ham for «noe». Dette er jeg svært kritisk til, sier forsvarer Victoria Holmen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag