*Nettavisen* Nyheter.

- Det er synd politiet må gå med våpen

ØNSKER IKKE POLITIBEVÆPNING: Student Mia Foss tror politiet klarer å løse sitt oppdraget fint uten.

ØNSKER IKKE POLITIBEVÆPNING: Student Mia Foss tror politiet klarer å løse sitt oppdraget fint uten. Foto: Tommy H. S. Brakstad

Mange mener politibevæpning er skivebom.

25.11.14 20:18

KARL JOHANS GATE (Nettavisen): Politiets innsatspersonell skal de fire neste ukene bære skytevåpen.

Det skjer på grunn av den økte terrortrusselen mot Norge.

På Karl Johans Gate i Oslo er det tirsdag ettermiddag delte meninger om hvorvidt dette gjør Norge bedre rustet mot en eventuell trussel.

Skaper ikke trygghet

– Det er synd at man må gå med våpen. Jeg føler meg ikke så veldig trua fra før av, så jeg tror politiet hadde løst oppdraget sitt fint uten, sier student Mia Foss til Nettavisen.

Hun er ikke alene. Mange forbispaserende er enig, og ser helst at politiet holder skytevåpen nedlåst – enn så lenge.

– Jeg har ikke lagt merke til det. Er det gitt bevæpning? spør Stine Kiil Saga.

– Jeg føler meg ikke så veldig mye tryggere. Jeg tror mange er skeptiske til det. I andre land har man sett at dette er har økt voldsbruken, og at det lettere oppstår situasjoner hvor det brukes skytevåpen. Jeg tenker at det er bra med restriksjoner, fortsetter hun.

Men ikke alle Nettavisen møter lar seg skremme av at politiet nå bærer synlig skytevåpen. Gjennomgangsmelodien hos mange er svært positiv til bevæpningen.

– Norsk politi er ikke cowboyer

– Jeg reagerer ikke noe spesielt negativt på det. Jeg er mer opptatt av det preventive. Det er er klart at det er uvant, sier Per Horsberg til Nettavisen.

Han er ikke tvil om at dette vil gjøre ham tryggere å ferdes ute.

– Norsk politi er ikke cowboyer, legger vennen Harald Berntsen til.

Nettavisens journalist snakket også med to sørlandsdamer på tur til hovedstaden.

– I disse tider er det jammen så skummelt, så det er betryggende. Det får meg til å føle meg mer trygg, sier den ene av de to som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Usikker på våpenkunnskap

Ifølge Justisdepartementet er det til sammen rundt 5.000 innsatspersonell i politiet. Forespørselen om å bevæpne politiet kom fra Politidirektoratet etter PSTs nye trusselvurdering forrige uke.

Trusselvurderingen sier at et terrorangrep mot Norge i løpet av de neste tolv månedene er sannsynlig, og at politiet og Forsvaret kan være mål for terrorangrep i Norge.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

FØLER SEG IKKE TRYGGERE: Stine Kiil Saga synes ikke noe om at politiet er gitt bevæpning de fire neste ukene. Foto: Tommy H. S. Brakstad


– Når det er behov for det, er jeg absolutt fornøyd med det. Jeg er selv oppvokst i Østerrike hvor politiet – så lenge jeg vet – har hatt bevæpning. Det er en tradisjon, sier Willy Bruner.

Mange Nettaviser snakker med er også usikker på hvor flink politiet er til å håndtere skytevåpen

– Det er også risiko med at andre kan få tak i det, så på en måte er det greit å gå uten, sier Menella ikke vil ha etternavnet i avisen.

– Jeg har ikke sett så mange politifolk på gaten, fortsetter hun.

Hva synes du? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.