RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

- Det er til å riste på hodet av

Sist oppdatert:
Navarsete tok selvkritikk, men opposisjonen er ikke fornøyd etter høringen.

STORTINGET (Nettavisen): Tirsdag måtte Sp-statsrådene Terje Riis-Johansen og Liv Signe Navarsete møte til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Der ble de grillet om pengegavene Senterpartiet urettmessig fikk fra to kraftselskap, og da særlig av opposisjonspartienes representanter i komiteen.

Høringen av Riis-Johansen: - Skulle ikke forundre meg om e-posten ble lest sent på kvelden

- Det er besynderlig
Men helt fornøyd med svarene, det var de ikke.

- Vi har vel fått svar på at Terje Riis-Johansen fastholder at han overhodet ikke hadde kjennskap til dette. Vi kan ikke annet enn å forholde oss til det. Da har han formelt vært habil, men besynderlig er det, sier komitémedlem Hans Olav Syversen (KrF) til Nettavisen.

Syversen sier han ikke helt kan forstå at Riis-Johansen, som Sp-topp og olje- og energiminister, ikke har visst om pengestøtten.

- Det skal godt gjøres at han har vært så uvitende i noe som er så viktig for partiet, sier KrF-politikeren, og fortsetter:

- Dette var så høyt på agendaen i partiet, og at ansvarlig statsråd er så uvitende, er på grensen til å være intolerant. Det er til å riste på hodet av å være så uvitende, mener Syversen.

- Navarsete innrømmet
Komitéleder Anders Anundsen (Frp), synes imidlertid at Navarsete kom best ut av høringen.

- Jeg synes Navarsete kom best ut av det, fordi hun innrømmet at hun burde informert de andre statsrådene. Hun var mer ydmyk, sier Anundsen.

Han fortsetter å skryte av Navarsete.

- Det var en ting som var bra i høringen, at hun erkjente å ha vurdert feil og burde ha informert de andre Sp-statsrådene om pengegaven. Det viktige for oss har vært å peke på at hun burde informert de andre statsrådene, og der sa hun seg enig med oss i dag, sier han.

Han sier han derimot er mindre fornøyd med svarene de to statsrådene ga om sine habilitesvurderinger i saken.

- De ga ikke så veldig gode svar på habilitet sånn generelt. Utover det er hele saken et sammensurium av hva som er parti og departement, og det har kommet fram at det er en del uenighet her, sier Anunsen.

- Manglende forståelse
Venstres Trine Skei Grande, som også sitter i komiteen, mener derimot Navarsete kom dårlig ut med sine svar.

- Navarsete avslører sin manglende forståelse når det gjelder habilitet. Hun bare dytter lovavdelingen foran seg og tar ikke en egen vurdering, sier Grande til Nettavisen.

Hun synes også det er underlig at Navarsete ikke informerte de andre statsrådene om pengestøtten.

- At hun ikke skjønte at hun måtte informere statsrådene, det skjønner jeg ikke. Jeg synes hun kom veldig dårlig ut, både i forhold til habilitetsspørsmålet og i forhold til hvordan hun har opptrådt som leder, sier Grande.

- Jeg har gitt relevante svar
Selv sier Riis-Johansen at han er fornøyd med sin innsats i høringen.

- Jeg synes det var gode og relevante spørsmål, og mener jeg også har gitt relevante svar, sier Riis-Johansen til Nettavisen.

Navarsete sier hun ikke er stolt av saken.

- Jeg tar ansvar for at partiet fikk en sak partiet burde vært uten. Dette er ikke en sak man er stolt av, sier hun etter høringen.

Les også: - Overrasket over at han er statsråd
Les også: Sp kan ha begått flere lovbrudd

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere