*Nettavisen* Nyheter.

- Det er tøft å være foreldre

Foto: Privat

En ærlig og uglamorøs foreldreblogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips.

(SIDE2): Moteblogger, matblogger, skjønnhetsblogger og mammablogger. Det finnes litt av hvert blant finalistene når Side2 i samarbeid med Artdeco skal kåre Norges mest elskede blogg. Og selv om bloggen Casa Kaos stiller i kategorien mammablogg, skiller den seg helt klart ut fra de idylliske mammabloggene som beskriver familiehverdagen som utelukkende morsom og rosenrød.

Se alle finalistene og stem på din favoritt her.

Les også:

Fram til vinneren presenteres onsdag 10. oktober får alle de 12 finalistene holde hver sin appell her på Side2, i dag er det Casa Kaos sin tur:

Det er tøft å være foreldre. Selv er jeg mamma til en ettåring som alltid får nye tenner, og en toåring som er midt i den verste trassalderen. Jeg strever med å være en perfekt mor.

Jeg har en skittentøykurv som flyter over, en kjøkkenbenk jeg knapt ser benkeplaten på, en sofa full av melkeflekker, en kjøkkenvegg med blå tusj på og jeg har alltid snørr- og fettflekker på klærne.

Jeg er alltid trøtt og får aldri tid til å drikke kaffen mens den er varm. Mannen går meg på nervene stadig vekk. Jeg har mistet midjen min, og har aldri hatt så store poser under øynene før. Jeg har alltid ettervekst og får aldri vasket håret mer enn et par ganger i uken.

Casa kaos er en blogg kjemisk fri for rosa blonder og wallstickers med sommerfugler. Her finner du ingen trelags sjørøverkake eller håndlagde bursdagsinnbydelser med snirklete skrift. Ære være foreldre som har tid til det. Det har ikke jeg. Jeg skildrer foreldretilværelsen slik den egentlig er. Formidlet med masse humor og varme.

Jeg kjemper for at foreldre, og da kanskje spesielt mødre, skal senke skuldrene og slutte å få dårlig samvittighet for alt de ikke får til. Det gjør ikke noe om huset er rotete og har støv i hjørnene. Det er helt ok å ønske barna dit pepper´n gror innimellom. Det blir mennesker av de søte, små selv om du ikke klarer å være konsekvent hele tiden. Selv om du av og til mister besinnelsen og oppfører deg mer idiotisk enn toåringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Kan en slik blogg være Norges mest elskede da?

Tja. Kanskje ikke ved første øyekast. Men det virker som om denne ærlige stemmen var etterlengtet. Jeg har fått overraskende mye respons siden jeg startet opp for et drøyt halvår siden. Folk syns det er deilig og befriende å oppleve at andre folk sliter like mye som dem selv. Dette viser seg kanskje best igjen i en spalte jeg har opprettet på bloggen min som heter «Bekjennelser». Her kan foreldre legge igjen sine historier fra de gangene de har feilet og dummet seg ut som foreldre. Her strømmer innleggene inn, og det er helt fantastisk å lese historiene fra ikke-perfekte mødre og fedre fra hele landet.

Til slutt litt fakta om meg:

Jeg er 36 år, ganske høy og tolv kilo tyngre enn jeg var før jeg ble gravid. Jeg jobber som frilansjournalist og noen ganger gleder jeg meg til barnehagen åpner mandag morgen så jeg kan gå på jobb igjen. Jeg bor i Spania, fordi jeg ikke orker stresset og maset i Norge. Her er det ingen rushtrafikk og ingen som rynker på nesen om jeg kommer fem minutter for sent til en avtale. Noe jeg dessverre gjør stadig vekk.

Mitt motto er: Jeg gjør så godt jeg kan, og det er godt nok!

Gi Casa Kaos din stemme her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette får vinneren
Personen bak bloggen som blir kronet med tittelen Norges mest elskede blogg 2012 får selvsagt ære og berømmelse, i tillegg til en makeuppakke fra Artdeco verdt 5000 kroner og en ring fra nettbutikken 21 Diamonds. Ringen er i 14 karat gull med syv diamanter på til sammen 58 karat verdt over 20.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.