- Det er tortur av verste slag

Fallviltjeger Kai Magne Bråten advarer nå mot slakke fotballnett. Dette rådyret ble kvalt til døde i fjor høst. Foto: Kai Magne Bråten

Fallviltjeger Kai Magne Bråten advarer nå mot slakke fotballnett. Dette rådyret ble kvalt til døde i fjor høst. Foto: Kai Magne Bråten

Fallviltjeger Kai Magne Bråten advarer mot slakke fotballnett på idrettsbanene. – De er potensielle dødsfeller.

05.04.15 15:09

Et litt slitent fotballnett kan virke uskyldig i seg selv, men for vilt og smådyr er de potensielle dødsfeller, ifølge fallviltjeger Kai Magne Bråten i Stokke. Når dyr blir funnet døde eller hardt skadd er det han som rykker ut for å ta hånd om dem, skriver tb.no.

Flere ganger har han vært nødt til å rykke ut etter funn av døde dyr som sitter fast i nett.

- Jeg har tatt hånd om både rådyr og rev som har fått hodet inn i nettet, for så å bli sittende fast og deretter kvalt. Er fotballnettene slakke er det mye verre for dyrene å komme seg løse igjen, og da blir gjerne utfallet fatalt, sier Bråten.

Pines til døde

Han velger nå å gå ut å advare mot dårlig vedlikeholdte fotballnett på idrettsbanene. Spesielt nå med våren i anmarsj, og med det yrende liv i skogen, og nyfødte rådyrkalver og revevalper som snart skal ut og utforske.

LES OGSÅ:– Dyr i trafikken er en utfordring for politiet

Veldig ofte er det unge nysgjerrige dyr som blir sittende fast i nettene. Og dermed lider en grufull skjebne.

- Det er tortur av verste slag. Dyrene blir kvalt, sakte men sikkert. Oftest får de tredd hodet i gjennom nettingen, så får de panikk og forsøker å komme seg løs, men da blir de sittende mer fast. Jo mer de prøver å vri seg ut, jo verre strammes nettet. Det er grusomt, sier han.

Et landsdekkende problem

Bråten er fallviltjeger for Stokke kommune, men påpeker at dette ikke kun gjelder i der.

Du kan lese hele artikkelen her.

- Dette gjelder fotballnett over alt. Og jeg forstår at det er et behov for ballnett, men da er det viktig å vedlikeholde dem og sørge for at de er strukket opp skikkelig, påpeker han.

LES OGSÅ: – Folk tar med rådyr hjem

Rådyret på bildene fant Bråten sent i fjor høst. Hvor det ble funnet vil han ikke fortelle.

- Jeg er ikke ute etter å ta noen spesielle her. Det er egentlig ingen syndere i så måte heller, men det går på uoppmerksomhet. Forhåpentligvis vil flere få øynene opp for dette nå, avslutter han.

Les flere saker fra Tønsberg Blad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.