- Det er traumatisk å vite at han kan ha vært her

Den pågrepne mannen er siktet for både drap og ran.

05.09.13 19:38

Onsdag kveld bekreftet politiet på en pressekonferanse at de har pågrepet en mann i 20-årene som nå er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth.

Han er norsk statsborger, bor i Ålesund-området og vil bli tatt inn til avhør i kveld, opplyser politiet i Ålesund. Mannen er en kjenning av politiet og ble pågrepet uten dramatikk ved 17.30-tiden etter et DNA-treff.

Kun noen timer før man antar at Anja ble drept, ble en kiosk forsøkt ranet et par kilometer unna, på Nørøya i Aalesund. Helt siden Anja ble funnet drept har politiet forsøkt å koble de to sakene.

Vet du noe om denne saken? Send TIPS til 2242 eller til vaktsjef@nettavisen.no

Snakket engelsk
- Det er en person som kommer til kiosken og truer med en pistollignende gjenstand mens han sier «Give me the money» forteller Magne Finsæther, innehaveren av Pluto kiosk til Nettavisen.

Gjerningsmannen skal ha snakket gebrokkent engelsk, og Finsæther ble derfor svært overrasket da politiet gikk ut med informasjonen om at de hadde pågrepet en norsk statsborger for drapet.

Foto: Politiet/Privat

- Kanskje han bare gjorde seg til, undrer innehaveren.

Les også: Politiet mener de har pågrepet drapsmannen

Traumatisk
To ansatte var på jobb denne kvelden. De rygget sakte bakover under ransforsøket og trykket på ransalarmen.

Raneren stakk deretter av med uforrettet sak i retning området der Anja ble funnet død. Politiet kom raskt til stedet. De sikret bevis og startet etterforskningen som har ført til at mannen nå er arrestert for både kiosk-ranet og for drapet på Anja.

- Det er jo veldig traumatisk at det kan vise seg at drapsmannen kan ha vært her. Veldig skremmende, sier Finsæther, som kan fortelle at de ansatte hos Pluto nå føler seg lettet over at gjerningspersonen kan vært arrestert.

Etterlyste bileiere
Over 50 politifolk har jobbet aktivt med drapssaken. Politiet har sikret materiale på drapsstedet.

Tirsdag ba politiet om tips i forbindelse med en sølvgrå Toyota Yaris. Et overvåkingsbilde viser en slik bil, men det er ikke mulig å se verken sjåføren eller registreringsnummeret. Politiet tror sjåføren kan ha vært Aarseth på vei til turområdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag