- Det er utrolige mengder vann

Foto: (Scanpix)

Norske Inger-Johanne opplever det kraftige uværet i Spania på nært hold.

30.09.12 15:02

Uværet fortsetter å herje i Spania. Lørdag rev en tornado ned et pariserhjul på en fornøyelsespark i Valencia. Minst 35 personer ble skadet. 15 av dem alvorlig.

Populære feriesteder
En av de som opplever de store nedbørdsmengdene på nært hold er Inger-Johanne Fløttkjær fra Tromsø.

- Det er utrolige mengder med vann. Det har kommer regn inn og overalt. Nedbørsmengdene har forårsaket masse skader. Det flyter.

Fløttkjær oppholder seg i Torremolinos, nær Malaga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra knusktørt til søkkvått
- De sa på TVen at det har vært den tørreste sommeren på 50-70 år, så marka er knusktørr. Den tar ikke til seg fuktighet så godt, og spesielt ikke med de mengdene som kommer, legger hun til.

Fra et høyere punkt i byen hun er, til stranda går det en trapp i sikk sakk nedover som en slags promenade.

- Det var helt utrolig mye vann der. Det var rett og slett blitt en laksetrapp, ler hun over telefon fra Spania til lokalavisen Nordlys.

Hun understreker dog at de har vært heldige.

- Men vi har vært kjempeheldig. Vi har ikke følt uværet som mange andre i landet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ti døde
Voldsomme mengder regn i sør og sørøst-Spania har i de siste dagene ført til at ti personer har mistet livet. Syv av dem skal ifølge Skynews være menn, to kvinner og en ti år gammel jente som ble funnet druknet i en bil.

De områdene som er hardest rammet er Malaga, Almeria og Murcia. Oversvømmelsen blir betegnet som den verste i landet på 23 år.

Redaktør i Spaniaavisen, Terje Aspdahl, oppholder seg i Torrevieja for tiden. Han opplyser at uværet har slått verst ut lenger inn i- og sør i landet. Han forteller at de i Torrevieja har hatt oversvømmelsene tidligere i uken, og at de vasset i byen med vann opp til leggene.

- Men vi er vant til å få vannet opp til leggene når det først regner så mye, betrygger han, men presiserer samtidig at han ikke vil bagatellisere uværet som nå herjer i deler av landet.

Les flere saker fra Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.