- Det er vanskelig å si hvorfor jeg holdt ut

Foto: Scanpix (Scanpix)

Ekskona til den voldtektstiltalte finanskjendisen forklarte seg tirsdag i Oslo tingrett.

29.09.09 20:12

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Tirsdag startet rettssaken mot finanskjendisen som er tiltalt for voldtekt av to kvinner, hans ekskone og en tidligere samboer.

Mannen, som er i 40-årene, erkjente ikke straffskyld da saken startet.

- Jeg var i sjokk
Førstemann ut til å forklare seg i rettssaken, var tiltaltes ekskone. Hun fortalte at hun traff tiltalte for to år siden, og at de giftet seg kort tid etter.

De angivelige voldtektene skal ha startet kort tid etter bryllupet.

- Jeg var i sjokk, jeg skjønte ikke hvordan han kunne gjøre noe sånt. Jeg bare gråt, og jeg syntes det var helt tragisk. Da ble han lei seg, og skjønte ikke hvorfor han gjorde det, sa kvinnen i retten.

- Det var gjerne etter at vi var ute med venner og spiste middag, eller vi var på fest, og det var alltid alkohol i bildet når det skjedde. Det skjedde en gang i uka, fortalte hun.

- Sa piller var årsaken
Voldtektene skal ifølge kvinnen ofte ha skjedd mens hun sov.

- Han la seg aldri samtidig som meg, men mye senere. Han begynte å plukke på meg, sa kvinnen.

Hun skal ha sagt tydelig ifra om at dette var noe hun ikke ønsket.

- Jeg sa jo fra, tydelig og klart. Jeg lå og sov, det var et sjokk. Det var ingenting som kunne misforstås. Jeg syntes ikke noe om det i det hele tatt, sa hun.

- Han mente piller og drugs var årsaken til at han gjorde som han gjorde. Det var forklaringen hans, sa kvinnen i retten tirsdag.

Senere flyttet de to i fra hverandre.

- Men han hadde alltid en forklaring på alt. Til slutt var det jeg som satt og syntes synd på ham. Jeg tok ham tilbake, sa kvinnen.

Hun hevdet at voldtektene bare fortsatte.

- Jeg gjorde det slutt hver gang det skjedde et eller annet, sa hun.

«Jeg skal aldri voldta deg»
I sitt innledningsforedrag fortalte aktor Geir Kavlie i Økokrim hvordan de kom på sporet av saken.

- Tiltalte ble i februar i år siktet for en rekke grove bedragerier. I forbindelse med denne mistanken så ønsket Økokrim å foreta en ransakelse på tiltaltes bopel og leiligheten som ble disponert av hans daværende ektefelle, sa Kavlie.

Økokrim gjennomførte ransakelsen i leilighetene, og under ransakelsen hjemme hos tiltaltes ekskone, ble det funnet flere brev.

- Under denne ransakelsen finner tjenestemenn en pose med brev og kort som var gjemt under madrassen til ekskona, og enkelte av disse brevene var signert med navnet til tiltale, fortalte Kavlie.

«Jeg skal aldri voldta deg igjen. Jeg skal aldri slå deg igjen. Jeg skal aldri fjerne dine gjenstander igjen. Jeg skal aldri drikke alkohol før jeg er frisk og normal igjen. Jeg skal aldri ødelegge deg fysisk og psykisk igjen», sto det i et av brevene som ble funnet.

Brevet var datert den 13. desember i fjor.

- Kom og skulle hente brevene
Ekskona fortalte seg også noe om brevene som ble funnet i hennes leilighet.

- Han dukket opp i leiligheten og sa han ville ha alle brevene og kortene han hadde skrevet til meg, sa kvinnen i sin forklaring.

Tiltalte skal ifølge henne ha tatt med seg klærne hennes, Pc-en og lommeboken hennes. Han skal også ha tatt med seg en safe, som han trodde brevene var lagret i.

- Han kastet meg i veggen, fortalte kvinnen. Men tiltalte skal ha angret, fordi hun truet med å gå til politiet. Dermed skal han ha kommet opp igjen med safen.

- Jeg er ikke skyldig
Da rettssaken startet, erkjente mannen seg ikke skyldig i forhold til tiltalen.

Les egen sak: - Jeg er ikke skyldig

Det spesielle med saken er at det er Økokrim som har etterforsket saken. Årsaken er en helt annen etterforskning, mot 40-åringens forretningsdrift. Voldtektssaken kom de på sporet av under den andre etterforskningen.

Den kjente forretningsmannens forsvarer er veldig kritisk til at Økokrim fører en voldtektssak.

- Saken er svært spesiell, jeg tror ikke det har skjedd tidligere i historien at Økokrim har tatt ut tiltale i en slik sak. Tiltalen bærer preg av at man forsøker å ta ham for «noe». Dette er jeg svært kritisk til, sier forsvarer Victoria Holmen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag