*Nettavisen* Nyheter.

- Det er veldig mye humor i «planking»

En søppeldunk er ingen utfordring for de rutinerte «plankerne». Derfor kjørte de en dobbel-plank for å gjøre det litt mer spennende. Det var, som du ser, plankekjøring. Foto: Audun Egenberg (ROGALANDS AVIS)

Disse kompisene vil «planke» med måte.

26.05.11 23:19

I tillegg må de selvsagt navngi «planken» din, og helst publisere bildet via en eller flere former for sosiale medier.

«Planking» har den siste tiden fått mye oppmerksomhet etter at en 20-åring fra Australia omkom i et forsøk på å «planke» balkongen i en leilighet i syvende etasje. Nå har trenden nådd lille Norge, og før helgen fikk Stavanger sitt første organiserte «plankemiljø», skriver Rogalands Avis.

Tilfeldig, meningsløst og morsomt
Det var Vegard Goa (18) og Jon Oltedal (18) som sammen med noen venner startet Facebook-gruppen «Stavanger Planking» før helgen. 3.-klassingene ved Randaberg videregående skole er ikke helt sikre på hvorfor de synes «planking» er noe som er verdt å bruke tiden på.

- Det er så tilfeldig og meningsløst at det blir morsomt. Det er veldig mye humor i «planking», sier Goa.

Han er som regel fotograf, mens Oltedal er den som «planker».

- Alle kan egentlig «planke», men for å bli en god «planker» er det viktig med god balanse. Det vanskeligste er ofte å la være å smile, sier Oltedal.

- Hvorfor kan du ikke smile?

- Poenget er at du skal være mest mulig som en planke, og planker viser ikke følelser, sier den lovende «plankeren».

Planking er en livsstil
Etter «planke»-dødsfallet i Australia, har mange ytret seg kritisk mot den nye ungdomstrenden. Stavanger-plankerne tar ikke kritikken så tungt.

- «Planking» er det du gjør det til selv. Vi har en i gjengen som utfører ganske dristige «planker», men vi holder på mest for moroskyld, sier Goa som også oppfordrer folk om å «planke» med måte.

På spørsmål om hva som er «drømmeplanken», svarer guttene at «planking» helst ikke planlegges. Spontanitet skal også være et viktig element i den kuriøse aktiviteten.

- Er «planking» en ekstremsport, et tidsfordriv eller en hobby?

- Planking er en livsstil, sier Oltedal med glimt i øyet.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.