RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det føles som et nytt overgrep

Foto: Jostein Larsen Østring (Nordlys)
Sist oppdatert:
Den 25 år gamle aktive politikeren reagerer på sjikane og dårlig sladding av henne.

- Det føles som et nytt overgrep. Jeg skal nå både håndtere det jeg har vært gjennom og alle anklagene som kommer mot meg fra mennesker som ikke kjenner meg og min historie, sier kvinnen (25) til Nordlys.

Les flere saker i Nordlys her

I 2004, da kvinnen var 17 år gammel, innledet Roger Ingebrigtsen en seksuell relasjon til henne. Fredag måtte han gå av som statssekretær og stortingskandidat etter at relasjonen ble kjent for partiledelsen.

Nordlys intervjuet henne lørdag ettermiddag om hennes versjon av saken - under ett døgn etter at Ingebrigtsen meddelte at han går av som statssekretær og stortingskandidat. I påvente av samtidig imøtegåelse er saken fortsatt ikke publisert.

Spekulasjoner
I mellomtiden flommer nettaviser, blogger og sosiale medier over av kommentarer om henne.

- Jeg synes det er en utrolig trist opplevelse å se hvordan folk beskylder meg for å ha motiver uten at de vet noe som helst. Jeg ville aldri tatt opp denne saken om det ikke lå noe alvorlig bak, sier kvinnen.

Les også: Elin Ørjasæters blogg: «Dette er Arbeiderpartiet på sitt verste»

I sosiale medier spekuleres det nå vilt om kvinnens motiver for å fortelle om opplevelsene om Ingebrigtsen. Flere skriver rett ut at hun har utnyttet Ingebrigtsen for å skaffe seg en posisjon i partiet. Mange har også gått til det skritt å navngi henne på internett.

- Det sårer meg
- Folk spekulerer langt mer i timingen for at dette kommer frem enn i om det faktisk er en alvorlig sak. Det sårer meg.

- Følelsen jeg sitter igjen med er at det må være derfor ingen vil stå frem med sånne saker. Du må gjennom så utrolig mange anklager. Jeg har måttet skåne meg fra media fordi det er så mye stygt, sier hun.

Hun har nå støtte av gode venner i partiet. Da Nordlys møtte henne lørdag var det sammen med fylkesrådsleder i Troms, Pia Svensgaard (Ap), og Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Cecilie Myrseth.

Les flere saker i Nordlys her

Dårlig sladding
Kvinnen tok det blant annet tungt at blogger Elin Ørjasæter lørdag skrev at «Ingebrigtsen-saken er en drittpakke fra AUF-gjengen i AP mot Roger Ingebrigtsen». Lørdag ringte hun også opp Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort etter at han gikk ut og sa at Roger Ingebrigtsen var utsatt for tidenes største drittpakke.

Hun er også kritisk til at flere medier gjengir detaljer som kan bidra til å identifisere henne.

- Dette er et overgrep
- Jeg synes media har vært mer opptatt av å identifisere en varsler enn å tenke tanken på at det kan ha skjedd mer enn det som har kommet frem. Måten bildet av meg ble sladdet på TV i går var under enhver kritikk.

Fylkesrådsleder Pia Svensgaard sier til Nordlys at hun står bak kvinnen i saken som har kommet opp.

- Dette er et overgrep, og viser en ukultur vi nå må ta et oppgjør med. For unge jenter som kommer inn i politikken og har ambisjoner så er det veldig viktig at vi tar et oppgjør med denne form for ukultur når vi ser den. Vi skal ikke ha det sånn verken i Troms Ap eller politikken som sådan at unge jenter kan brukes på en sånn måte, sa Svensgaard til Nordlys lørdag.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere