- Det første slaget kan tilgis

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Kristin Spitznogle ber kvinner tenke seg om selv om en mann har slått henne.

07.03.09 11:29

(SIDE2): - Det ligger en menneskelighet i at man kan miste kontrollen over seg selv, sier psykolog Kristin Spitznogle i et intervju med VG. Anledningen er kvinnedagen 08. mars og tema er vold mot kvinner.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kvinner i aldersgruppen 15-44 år er ifølge Verdensbanken mer utsatt for vold eller voldtekt enn trafikkulykker, kreft, krig og malaria. Den mest utbredte formen for vold mot kvinner er fysisk vold påført av en intim partner, og i gjennomsnitt blir minst en av tre kvinner slått, tvunget til sex, eller på andre måter misbrukt i løpet av livet.

Kan tilgi først
Kjendispsykologen mener en kvinne godt kan tilgi det første slaget.

- Det første slaget kan tilgis. Det ligger både styrke, kjærlighet og raushet i å tilgi dersom det hos den som slo foreligger en vilje og evne til å endre den destruktive atferden, sier hun til avisen.

LES SIDE2-SERIEN OM VOLD I FORHOLD HER:

- Jeg slo dama

Kona til «Fredrik» er voldelig

- Kan være livsfarlig etter en uke

- Bestemor, pappa slår mamma

Den kjente psykologen har akkurat avsluttet et forhold til skuespiller Mikkel Gaup. Det ble slutt etter en ferietur i Thailand og ifølge venner av paret skal bruddet ha vært et resultat av «to sterke personligheter»

Les saken: Slutt for Gaup og Spitznogle

Spitznogle har vært programleder for sexskolen på TV3 og sexspaltist i VG. I et tidligere intervju med Side2 betegner hun seg selv som en seksuell person og hevder at sex er den perfekte hobby.

- Jeg synes sex er den perfekte hobby. Du kommer i god form og det er gratis!

Les intervjuet her: - Jeg er en seksuell person

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.