RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det går ikke an å være sur i dette været

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ta ut feriedagene og parker kroppen i fluktstolen. Resten av uka blir det vårvær og varmerekorder i store deler av Norge.

HUK (Nettavisen): Det er rekordvarmt i hele landet og på mandag ble det målt 16.1 grader på Blindern i Oslo. Varmest var det likevel i Melsom i Vestfold, der offisielle målinger viste 16.4 varmegrader.

På Huk i Oslo sitter Merete Mella Kristoffersen (28) og Kristin Husan Øinæs (32) med hver sin sønn og slikker sol.

- Vi bor begge på Skøyen og pleier å gå til Bygdøy ganske ofte. Likevel er det først denne uken vi har kunnet ta lunsjen utendørs, sier Kristin og retter litt på solbrillene.

Har du bilder av sommerværet som du vil dele? kontakt oss her

Ingen badenymfer
Selv om solen steker på svabergene og temperaturen i luften holder 16 grader, mener venninnene at det er i tidligste laget for et bad. De kan heller ikke huske å ha sett andre badende gjester i 2012. Begge håper våren er kommet for å bli.

- Snø og ski er deilig. Likevel setter jeg pris på varmegradene de siste dagene. Som mor til en gutt på 11 måneder blir det ofte lite søvn om natten. Da er det deilig å komme seg ut i sola og kjenne at kroppen lades opp og får mer energi. Det er rett og slett umulig å være sur når det er så fint vær, sier Merete.

Les også: Er du sur skyld? Skyld på været

Begge barna er utstyrt med moteriktige solbriller og ser ut til å storkose seg på det populære strandområdet.

- Våren er en deilig tid og det er ikke feil å være i mammapermisjon nå. Dersom været holder seg slik er det bare å nyte ukene fremover. Frem til i går var det ikke spesielt mange her, men nå begynner området å fylle seg opp med turister, joggere og ikke minst barnevogner, sier Merete.

Sjekk været der du bor

Rekordvarmt
Ifølge meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad i Storm Geo, har det aldri før blitt målt så høye temperaturer så tidlig i mars.

- Det er strålende sol og pent vær over hele Sør-Østlandet. Likevel er det varmere temperaturer enn normalt over hele landet, sier Ravnestad til Nettavisen.

Han forteller at godværet på Sør-Østlandet vil holde hele uken. På Vestlandet vil det i motsetning være nedbør hele uken.

- Kombinasjon av varme luftmasser og en føneffekt gjør at nedbøren blir liggende på Vestlandet, mens østlendingene får sola. Her i Bergen misunner vi været dere har på Østlandet. Min anbefaling er derfor å komme seg ut og nyte sola hele uken. I Bergen holder vi oss fortsatt innendørs, sier meteorologen.

Les også: Spår knallsommer

Frykter ikke for påskesnøen
Ifølge Ravnestad vil det være mildvær i Norge hele uken. Også i Nord-Norge vil kvikksølvet krype oppover på gradestokken.

- Det vil smelte en god del snø i hele Norge, men snøen på høyfjellet vil holde seg på frysepunktet. Derfor er det ingen fare for at påskesnøen kan forsvinne. På lørdag og søndag er det muligheter for at været på Sør-Østlandet vil snu. Da kan komme forbigående byger. Rådet er derfor å gripe dagen, sier han.

Slik blir temperaturen i byene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere