*Nettavisen* Nyheter.

- Det går ut over familien

TAR PÅ: Dronning Silvias engasjement for menneskehandel-ofre tar på og det går til tider utover familien. Foto: (Arkivfoto: Scanpix)

Dronning Silvias engasjement mot trafficking gjør henne opprørt og lei seg.

(SIDE2): Den svenske dronningen har lenge arbeidet med trafficking og barn som rammes av det, noe som setter dype spor i henne. I et intervju på svensk TV 4 i kveld forteller hun om sitt arbeid så vel som følelser rundt sitt engasjement og hvordan det påvirker hennes familie, skriver svenske Expressen.

Reagerer
Det er gjennom veldedighetsorganisasjonen Childhood, som hun selv var med å opprette i 1999, at dronning Silvia (65) har jobbet tett opp mot traffickingproblemet. Mange har reagert på at en kongelig har uttalt seg om problemet.

- Det har ikke vært lett, men jeg synes at det er viktig at noen snakker om det. Kanskje er det mange som hever øyebrynene. Da vil jeg bare si at det ikke har vært lett for meg, verken som mor, kvinne eller dronning, forteller hun i intervjuet i programmet «Efter tio».

Med Madde
Silvias yngste datter Madeleine (26) har jobbet for organisasjonen en stund og engasjerer seg også i det verdensomfattende problemet. Madde har vært med mamma til Ukraina der de to har representert organisasjonen og de møtte en jente som hadde blitt solgt i menneskehandelen.

- Det er så ufattelig tragisk. Det tar et helt liv før man er rehabilitert etter noe sånt, sier Silvia som er svært stolt av sin datter som følger i mors fotspor.

Silvia blir svært berørt av alle historiene og skjebnene hun får høre om og forteller at hun har blitt lei seg ved flere anledninger.

- Man blir opprørt og lei seg. Mye går ut over familien min. Men når man ser at barna får hjelp og at de kommer seg videre i livet er det en belønning, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.