*Nettavisen* Nyheter.

- Det handler om å blø for drakta

NYBERGSUND (vif.no): Etter at cupbomba smalt i Trysil torsdag kveld, var det skuffelse og oppgitthet som preget Øyvind Bolthof og Petter Myhre. De er begge enige om at det eneste som gjelder nå er å blø for drakta.

26.07.07 22:44

Øyvind Bolthof fikk overraskende mye å gjøre mot 2.divisjonsklubben Nybergsund, og fremstod som en av Vålerengas absolutt beste spillere i denne kampen. Flere ganger holdt han Enga inne i kampen, men kunne ikke forhindre at drømmen om cupfinale brast.

- Dette var det absolutte lavmål, for å si det pent, og nå føler jeg bare tomhet. Vi havner i akkurat samme situasjon som mot Tromsø, og at vi ikke har lært noe på disse dagene, overrasker meg. Vi sliter veldig mye spillemessig nå, og det har vi gjort lenge, sier han til vif.no etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det ser vanskelig ut for tiden, og det er lite positivt her akkurat nå. Det bør ikke være mulig å ryke i dag, men i den situasjonen vi er i akkurat nå spiller vi på oss dårlige erfaringer gang på gang, og vi sliter med å komme ut av det.

Alt fremover avgjør
I kamp etter kamp denne sesongen har Vålerenga sluppet inn mål tidlig, og blitt jagende for å ta igjen motstanderens ledelse.

- Nå må vi ikke bry oss om hvordan vi spiller, det eneste det handler om nå er å stenge rom, flytte beina som et lag og jobbe på et annet nivå enn hva vi har gjort tidligere i år. Mot Stabæk på søndag må vi fokusere på å holde nullen til pause, mener Bolthof.

Han har også trua på at positive opplevelser, eller gjensyn med disse, kan være med på å få Vålerenga tilbake på sporet.

- Jeg håper vi setter oss ned og ser på video fra i fjor, og titte på ting hvor vi hadde flyten. Vi må få litt god følelse i kroppen igjen, gode bilder i hodet. Selv om det er litt verre, ligner dette på fjoråret. Jeg håper vi tar videoen fra denne kampen og knuser den, jeg tror ikke vi vil ha nytte av å se den, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bolthof er også klar på hvilket fokus som burde være hos alle i og rundt klubben.

- Vi må innse at vi er i bunn, og nå må vi bare se for oss de neste 100 dagene, og tenke på hva vi skal gjøre. Vi må gjøre absolutt alt riktig, i alt vi foretar oss, hele dagen. Dette gjelder spesielt for oss spillerne, men også for alle i og rundt klubben. Alle må ta et tak i seg selv, og stille krav til de rundt seg samtidig, forklarer han.

Stolthet
Vålerenga kaller seg selv Oslos Stolthet, men det er lite som har minnet om det denne sesongen.

- Det kan hende vi er der vi er fordi vi ikke har gjort nok hver og en. Ting flyter ikke av seg selv, og det har vi fått i trynet noen ganger nå.

- Om det så handler om å slå ut fortenna i jakten på et mål, eller for å forhindre baklengs, så må det til. Dette handler om å blø for drakta og klubben, og det skal gjøre vondt. Det handler også om stolthet i forhold til hva vi holder på med, avslutter en skuffet sisteskanse.

Myhre beklager
Petter Myhre hadde nok en tung dag på jobben som hovedtrener for Vålerenga, men igjen stod han rakrygget og svarte på kritiske spørsmål fra pressen.

- Dette var flaut. Nok en gang er vi ikke til stede når kampen starter. Vi gjør enkle feil som vi blir straffa hardt for, og da blir det et evig jag, igjen. Vi ligger under, og vi skaper entusiasme og ekstra glød hos det andre laget, sier han.

- I tillegg får vi et dumt rødt kort, som gjør ting enda vanskeligere. Nok en gang er det de første 25-30 minuttene som ødelegger for oss.

Det røde kortet til Dan Thomassen betyr også at han må stå over seriekampen mot Stabæk på søndag, siden Vålerenga gikk ut av cupen. Selv om det kanskje hadde litt å si på sluttresultatet, er Myhre mer skuffet over hva Vålerenga presterte totalt sett.

- Det er bare å beklage ovenfor alle som bryr seg om denne klubben. Vi opptrer utilgivelig, og det er tungt og frustrerende. Dette er ikke sånn vi ønsker å fremstå, og det er langt under hvilke forventninger både vi og andre har hatt til oss, sier han.

Må duellere
At Vålerenga slet i vårsesongen er ingen hemmelighet, men selv med en mager poengfangst og få mål, var spillet bedre enn i de siste kampene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg synes, med noen unntak, at vi var med i kampene i vårsesongen. Vi førte en del kamper, vi fikk til en del spill. Vårsesongen var ikke så svart som poengfangsten og antall scoringer skulle tilsi. Vi er selvfølgelig misfornøyd, men vi hadde marginer mot oss veldig ofte, forklarer han.

- Dette kan vi ikke skylde på i de siste kampene. Vi har bare ikke vært på nett, og vi har ikke prestert i nærheten av det som kan forventes. Det gjør ting enda verre, og det er det som bekymrer meg mest akkurat nå.

Selv med den samme stammen i laget, er ikke Vålerenga til å kjenne igjen fra laget som sprudlet i fjor høst.

- At vi ikke klarer å vinne dueller, krige, spille ballen hurtig, ha bevegelse og skape trøkk på motstanderen er bekymringsfullt. Vi har ingenting å skylde på, verken dårlig uttelling eller at vi var best og fortjente å vinne. Vi har prestert direkte svakt, og nå blinker det virkelig et blått lys for oss, selvfølgelig, sier han alvorlig.

- Vi har underprestert på flere områder, og dette er sånne ting som ligger i huet på gutta. Alle kan forlange av oss at vi skal brette opp, klinke til og gå i dueller. Det må ligge i bunn uansett. Det gjør det ikke nå, og det må vi få gjort noe med umiddelbart, hvis ikke er vi enda verre ute å kjøre.

Matchet ikke Nybergsund
Vålerenga ble slått ut av det Petter Myhre før kampen kalte Norges beste 2.divisjonslag. Men, med to divisjoner i forskjell, burde Vålerenga klart brasene.

- Uansett hvem vi møter, må vi være på nett fra starten av, og gjøre de riktige tinga offensivt og defensivt. Vi må gjøre ting enkelt, og vi må være våkne. Da unngår vi også å slippe til enkle ting som gir mål i mot. I fotball dreier alt seg om å være skjerpet og konsentrert hele veien. Det er noe av det mest grunnleggende i fotball.

- Vi visste at Nybergsund kunne slå oss på innsats, guts og tæl, og vi visste hvordan de ville opptre. Vi visste også at hvis vi matcha de på de tingene, skulle vi være bedre. Det skal være vondt å vinne fotballkamper. Det er også det som gjør det så godt etterpå, når man vet man har ofra alt og gjort det som kreves, avslutter en meget skuffet hovedtrener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.