*Nettavisen* Nyheter.

- Det har kommet inn forslag om blomstermønster

I HVITT: Høyblokka ble natt til torsdag kledd med en stor hvit duk. Foran sees Youngstorget. Foto: Gunnar Stavrum (MEDIEHUSET NETTAVISEN)

Hege Njaa Rygh i Statsbygg har mottatt forslag om å dekorere den hvite duken med blomstermotiv.

28.07.11 23:03

Natt til torsdag ble Regjeringsbygget dekket med en hvit sikringsduk. Tidligere torsdag meldte Aftenposten at fasaden på høyblokka ble renset for gjenstander slik at de ikke skulle falle ut.

Nå har det kommet inn forslag om å dekorere den hvite duken.

Hvordan mener du man kan dekorere duken? Si din mening i kommentarfeltet under!

- Det har kommet inn forslag om blomstermønster, men funksjonen til duken er jo at man skal sikre området. Jeg forstår at dette er noe folk er opptatt av, men det er ikke opp til oss å avgjøre, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Hege Njaa Rygh.

Hun understreker det er hun personlig som har fått henvendelsene og at det viktigste med duken ikke er hvordan den ser ut, men at den sikrer bygningsmassen.

Saken fortsetter under bilde.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLOMSTER: Mange har lagt hengt opp roser på sperringene inn til Regjeringskvartalet. Foto: Gunnar Stavrum (MEDIEHUSET NETTAVISEN)

- Alle steder der det er viktig å dekke over åpninger og skadd bygningsmasse vil bli dekket over. Dette gjelder hele Regjeringskvartalet. Alt som henger og slenger er tatt vekk. Bygningene er også renset på flatene ute. Dette er et skadested og vi kan ikke risikere ytterligere personskader, fortsetter Njaa Rygh.

- Duken kunne kanskje vært dekorert med noe, men vi har konsentrert oss mest om å sikre stedet. Vi ønsker ikke ta noe stilling til hvordan duken skal se ut, sier hun.

Kan bli stående
Det har vært knyttet stor usikkerhet til om bygningene kan bli stående eller må rives. Blokken er fremdeles et åsted og eksperter som kun har studert konstruksjonen utenfra tror den kan holde, men før man får studert blokken innenfra blir det ikke tatt stilling til om den må rives eller ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag