*Nettavisen* Nyheter.

- Det har vært rimelig kaotisk

Det ville båtplassmarkedet i Oslo har ikke dempet seg nevneverdig.

14.07.08 15:44

(iOslo.no) Fortsatt er prisene på båtplasser i Oslo og omegn svinedyre. Ifølge Finn.no ligger det båtplasser ute til salgs for opp mot 400.000 kroner.

- Kaotisk
- Det har vært rimelig kaotisk hittil i år, og det er stor mangel på båtplasser i hele landet. Tilbudet står ikke i rimelig forhold til etterspørselen, sier generalsekretær Jan Syvertsen i Kongelig norsk båtforbund (KNBF) til iOslo.no.

Odd Doknes i Finn.no forteller at de har flere båtplasser ute på mellom 370.000 og 390.000 kroner.

Syvertsen har selv hørt rykter om priser opp mot 500.000 for en båtplass i Bærum.

- For folk flest er dette kolossalt mye penger. Når det blir så dyrt begrenses båtlivet sterkt, sier han.

Medlemskap i dåpsgave
Og skal man vente på en plass hos båtforeningene, som gjerne fordeles etter ansiennitetsprinsippet, må man vente lenge.

- Jeg har tidligere spøkt med at man burde gi et medlemskap i båtforeningene i konfirmasjonsgave til sønnen eller datteren sin. Men nå burde man gi det i dåpsgave, sier Syvertsen.

Han forteller at man ofte må vente både fem og ti år for å få plass, og at enkelte båtforeninger har sluttet med venteliste, fordi det ikke lenger er noen ledige plasser å fordele.

Syvertsen mener kommunene nå må hjelpe til for å få løst krisen. Han skisserer to løsninger, hvor den ene innebærer utnyttelse av fiskebåthavner også til fritidsbåter. Den andre er at kommunene skal samarbeide med båtforeningene for å bygge flere havner.

Mindre båt
- Jeg mener ikke at kommunene skal bidra økonomisk, men sammen med foreningene kan de finne gunstige finansieringsløsninger, sier han.

Han forteller at de største problemene er ved de store byene, men at det generelt er dyrt langs hele kysten.

- Hvis dette fortsetter, er det ikke sjøen for alle, men bare for de med spesielt god råd. De økte dieselprisene har også ført til forbausende mye mindre båt, sier Syvertsen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.