RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kalde været er en gavepakke

En litt annerledes sommerferie.
En litt annerledes sommerferie. Foto: Fonna
Legger du ferien til Norge i år, kan vinteraktiviteter være et alternativ.

Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiveri DNT.

I fjor var over 600.000 mennesker på tur med Den Norske Turistforeningen (DNT), og pågangen er ikke mindre i år.

- Pågangen er kjempestor, og at det er så mye snø i år er jo en gavepakke til de som er glade i friluftsliv og fjellet! Nå kan folk velge mellom toppturer på ski eller tradisjonelle sommerturer, sier Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i DNT.

Skarvheimen, Hardangervidda vest og Jotunheimen vest er noen av stedene hvor det fortsatt er mye snø, og på mange av DNTs hytter leier de ut ski.

- Det vi merker er at folk planlegger tidligere i år enn før, og at de, på grunn av været, endrer litt på hva  de har lyst til å finne på, sier Lundberg Bakke.

Les også: Dette skitrekket måtte graves frem - i juni

Sommerski for alle penga

Etter å ha hatt en tøff start på sesongen med for mye snø og dårlig vær ser det lysere ut for Fonna sommerskisenter.

- Forhåndssalget har en god økning fra i fjor, og i helgen hadde vi rekordbesøk med over 700 gjester i heisen. Vi har aldri sett lignende og folk er mer interessert i sommerski enn noen gang, sier daglig leder Andreas Skogseth.

(Saken fortsetter under bildet.)

Tre tråkkemaskiner, en gravemaskin og åtte ansatte måtte til for å åpne skitrekket på Fonna skisenter igjen tidligere i år.

Skogseth minner om at en annen type sommeropplevelse ved Hardangerfjorden bare er en halvtime unna Fonna.

- Vi snakker store kontraster fra isbre og mange meter snø til bading i fjorden og grilling. Vi snakker om det beste av begge verdener, sier Skogseth.

(Saken fortsetter under bildet.)

Sommerski blir mer og mer populært.

Også hos Stryn sommerskisenter har de også kunnet glede seg over flere nye ansikter de siste årene.

- Interessen har tatt seg opp og nå ser vi fram til en sesong som blir litt lenger enn vanlig. Vi er kjempeglade for det, sier Nina Lensebakken ved Stryn sommerskisenter.

Et hav av tilbud

De som har lyst på en tradisjonell Norgesferie til fots eller på sykkel, kan glede seg over at sommeren for alvor er på frammasj i Trollheimen, Rondane, Femundsmarka, Langsua og Jotunheimen øst.

I løpet av sommeren arrangerer DNT konserter, kanoturer, ulike konkurranser, båtturer, villmarksyoga, breturer, toppturer, kanorace, grilling og fjellfest.

- Målet vårt er at vi skal gjøre det enklest mulig for folk å ta steget ut i naturen, og vi ser at organiserte aktiviteter er et kjærkomment tilbud for mange.

I år er Friluftlivets år. Friluftslivets år 2015 (FÅ15) er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som Klima- og miljødepartementet presenterte i august 2013. Friluftslivets år har tidligere blitt arrangert i 1993 og i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere