RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anita Jordanger/Avisa Nordland

- Det kan skje hvem som helst

Hedret trafikkskadde med kors.

Lørdag ble trafikkofrenes dag markert på RV80, der blant annet alle nødetatene hadde oppstilling på veien. 22 politistudenter sto med hvert sitt kors til minne om de 22 som mistet livet i trafikken i Nordland i fjor.

- Meningsløst

- Det er altfor mange som dør i trafikken. Vi har en nullvisjon og med denne markeringen ønsker vi å få folk til å få opp øynene. Vi legger den til lørdag formiddag siden det er mange som kjører inn til byen, forteller ordenssjef Bent-Are Eilertsen i Salten politidistrikt.

Mens tallet på omkomne i trafikken gikk ned på landsbasis i fjor, så har Nordland en sterk økning.

- Det er meningsløst at så mange liv skal gå tapt. Det er en dobling i tallet som har omkommet i trafikken og det er en økning på 30-40 prosent på de som er hardt skadde i Nordland, sier UP-leder Knut Danielsen.

35 personer ble hardt skadd i trafikkulykker i fylket i fjor.

- Vi har en langsiktig positiv trend, men noen år går det imot trenden. Vi tror det nytter på lang sikt, selv om det i fjor var et dårlig resultat, sier Danielsen.

Lavere fart
På landsbasis mistet 210 personer livet. 60 menneskeliv kunne vært spart dersom farten hadde vært lavere.

- Fart er årsaken til de fleste ulykkene. Uansett hvilket føre, om det er saltet eller strødd, om det er piggdekk eller ikke piggdekk, så blir risikoen for ulykker redusert ved lavere fart, sier Eilertsen.

Kan skje alle
Tore Jeremiassen i Trygg Trafikk har et budskap å komme med.

- Vi vil formidle til folk at dette er ikke noe som skjer andre, men at dette kan skje hvem som helst, sier Jeremiassen.

Trafikkofrenes dag blir arrangert av den norske kirke og Landsforeningen for trafikkskadde i samarbeid med Statens vegvesen, Trygg Trafikk, Nordlands Fylkes Trafikksikkerhetsutvalg, Politihøgskolen, Røde Kors, Ambulansetjenesten ved Nordlandssykehuset, Brannvesenet, Politi og Viking Redningstjeneste.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere