RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kan være lurt å ha en sydvest i sekken

INGEN SOMMER I SIKTE: Uka starter med regnvær.
INGEN SOMMER I SIKTE: Uka starter med regnvær. Foto: Lien, Kyrre (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Vil du ha sol og sommer bør du bestille flybillett nå.

Mandag er det skolestart. Den kan bli våt for de aller fleste.

- Har du ferie er det ikke den dummeste uka å reise bort på. De som starter på skolen, må helt klart ha med regntøyet på første skoledag, sier meteorolog Camilla Albertsen hos Storm Geo til Nettavisen.

Vakthavende meteorolog, Siri Wiberg Horjen i Meteorologisk institutt er helt enig:

- Det kan være lurt å ha en sydvest i sekken. Det er snakk om veldig lokale byger så det er vanskelig å si hvor regnet kommer. Her vi sitter på Blindern ser vi hele tiden byger i en eller annen retning, sier Horjen.

Regn og regnbyger

Mandag vil det komme en god del regn og regnbyger over hele Sør-Norge, Midt-Norge og nordover til og med Nordland. Mest nedbør kommer det trolig på Sunnmøre, melder Storm.

- Vi har varslet lokalt mye nedbør på Sunnmøre. Ellers på vestlandet blir det mest nedbør i ytre strøk. På sørlandet blir det fint i begynnelsen, så kommer regnbygene. Østlandet får mer eller mindre regnbyger av og på hele tiden, sier Albertsen. 

For Nordland sin del blir det mest nedbør i sør. Troms og Finnmark får det fineste været med flere perioder med opphold og noe sol.

Sommeren på hell

- Lavtrykket over Sør-Norge vil ligge utover hele uka. Sommeren er litt på hell, det minner mer om høstvær dette, sier hun. 

Utoveri i uka er det likevel Sør- og Østlandet som får det beste været:

- Dette området ligger mer i le for fjellet og får mest sol, men enkelte regnbyger. I resten av landet blir det gråere med ustabilt vær i form av regn og regnbyger de fleste stedene. Tirsdag og onsdag vil det blåse opp mot kuling på kysten. Vinden vil avta noe når vi nærmer oss helgen.

Mer torden

Temperaturene vil stort sett være som de har vært den siste tiden.

På Østlandet må en regne med litt torden i begynnelsen av uka i alle fall, skal vi tro Meteorologisk institutt.

- Det er utrygt for torden Østafjells på mandag. Dagene etter det er det vanskelig å si noe om når det gjelder tordenbyger, sier Siri Wiberg Horje. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere