RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kunne gått fryktelig ille

FORBANNET: Abid Raja var blant syklistene som punkterte på grunn av at noen kastet tegnestifter ut i veien under sykkelrittet Lillehammer-Oslo. Foto: Scanpix
FORBANNET: Abid Raja var blant syklistene som punkterte på grunn av at noen kastet tegnestifter ut i veien under sykkelrittet Lillehammer-Oslo. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Venstres Abid Raja offer for tegnestiftkaster i sykkelritt.

- Jeg er både irritert og forbannet, sier stortingspolitikeren til Nettavisen etter at han hadde fullført sykkelrittet Lillehammer-Oslo lørdag.

Om lag halvveis ut i rittet skal det ha blitt kastet tegnestifter ut i veien fra en bil. Det gjorde at flere titalls syklister punkterte. Raja var én av dem.

- Jeg og veldig mange andre punkterte der og da. Vi var en stor gjeng som sto der og lappet. I tillegg så jeg flere som måtte stoppe langs veien da jeg syklet videre. Jeg tipper vi var mellom 50 og 100 stykker som punkterte på grunn av dette, sier han.


Møtte hjelpsomme velgere
Raja legger ikke skjul på at han ikke helt visste hva han skulle gjøre med det punkterte dekket. Spesielt da gasspatronen som han skulle fylle dekket med ikke var i orden. Heldigvis traff han noen trivelige velgere fra Lørenskog.

- De hjalp meg, og det er jeg veldig takknemlig for. Mens vi sto der og skiftet dekk, snakket jeg med mange som var skikkelig forbannet for at de hadde fått årets høydepunkt ødelagt, forteller han.

Venstrepolitikeren satt seg et mål om å sykle på under fem timer. Han endte på fem timer og fem minutter.

- Det er egentlig ikke så farlig for meg. Man mister vel rundt 10-12 minutter på å måtte skifte slange, og det er irriterende å tenke på. Jeg kunne vært litt mer happy, men samtidig skal jeg være glad jeg ikke trynet, sier han.

- Men tenk på dem som har trent for dette i et helt år, og som får rittet forpurret av sånt som dette, fortsetter han.

- Livsfarlig
38-åringen er likevel glad for at han foreløpig ikke har hørt om stygge fall på grunn av tegnestiftene.

- Det er jo livsfarlig, og det kunne ha gått fryktelig ille. Å falle i 35-40 kilometer i timen kan virkelig gå galt.

Selv er Raja sjokkert over at det finnes folk som finner på å kaste tegnestifter ut i veien under et sykkelritt.

- Det er rett og slett stusselig oppførsel, og helt lavmål. De som gjorde det hadde djevelske hensikter. Og det verste er at dette mest sannsynlig er voksne folk, for jeg hørte rykter om at tegnestiftene ble kastet ut av en bil.


- Håper politiet forfølger saken
Han håper politiet får tak i gjerningspersonene.

- Det håper jeg virkelig. Dette kunne fått et stort skadeomfang, og det ødela dagen for mange. Jeg håer politiet forfølger saken.

Til tross for at rekorden røyk, er han fornøyd med egen innsats.

- Jeg er egentlig det. Vi hadde regn i store perioder, så dette er godkjent.

Ifølge Sør-Trøndelag politidistrikt har mannen som kjørte bilen nå fått beslaglagt førerkortet og blitt anmeldt for forholdet. Han skal ha nektet straffskyld, men sa seg villig til å vedta et forelegg.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere