- Det ligger an til forlenget bevæpning av politiet

Det går mot mer bevæpning av norsk politi, ifølge kilder.

Det går mot mer bevæpning av norsk politi, ifølge kilder. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Regjeringen kommer mest sannsynlig til å forlenge den midlertidige bevæpningen av politiet med ytterligere tre måneder.

Det sier kilder VG har snakket med. Avisen baserer sin konklusjon på opplysninger om at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke skal ha endret sin trusselvurdering fra den forrige vurderingen i mars.

Denne vurderingen utgjør hovedgrunnlaget for Politidirektoratets råd til Justisdepartementet. Og hvis rådet opprettholdes, er det ingen grunn til å tro at regjeringen vil overprøve anbefalingen fra politiledelsen, sier VGs kilder.

Den midlertidige bevæpningen vil i så fall bli forlenget med ytterligere tre måneder, fram til 7. september. Norsk politi har vært bevæpnet siden 25. november.

Tirsdag skal justisminister Anders Anundsen (Frp) redegjøre i Stortinget for den midlertidige bevæpningen av politiet. Han har selv bedt om å få holde en slik redegjørelse før det gjeldende vedtaket om bevæpning utløper, et ønske som er sammenfallende med kravet et flertall av partiene i Stortinget – opposisjonen pluss Venstre og KrF.

I april ba de ham om å komme til Stortinget og redegjøre for begrunnelsen, i forkant av en eventuell beslutning om forlengelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.