RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det mest ydmykende i mitt voksne liv

Sist oppdatert:
- Det mest ydmykende jeg har opplevd, sa avdøde Sven O. Høiby da han mot sin vilje ble kjørt vekk da han ville besøke sitt første kongelige barnebarn.

(SIDE2): - Jeg ble hindret i å snakke med pressen og besøke Mette-Marit og den nyfødte på Rikshospitalet. Jeg ble rett og slett kapret på Gardemoen og fratatt mobiltelefonen, fortalte Sven O. Høiby etter sitt Oslo-besøk da Norge fikk en ny prinsesse 21. januar 2004.

Ydmykende møte
Det går frem av den ferske boken «Sven O. Høiby - et portrett» som er i salg fra onsdag 31. oktober. Boken blir gitt på Gyldendal forlag, og er skrevet av Sven O. Høibys venn og forfatter, Anette Gilje. Gilje fulgte kronprinsesse Mette-Marits far i de siste tre og et halvt år av hans liv.

«Et portrett» er boken Høiby selv forteller i. Han forteller at alle barnebarna var like velkomne enten de var av kongelig slekt eller ikke.

Sven O. fortalte åpenhjertelig om sitt triste forsøk på å få møte sitt nyfødte barnebarn, og hva som skjedde etter flyet hans landet på Gardemoen. I samarbeid med Se og Hør sørget hans sønner for at han ikke nådde Rikshospitalet.

- En bil ble kjørt ut på rullebanen og parkert rett ved trappen ned fra flyet. Jeg satte meg inn, og før jeg fikk sukk for meg, ble jeg kjørt vekk fra flyplassen og Oslo, mot min vilje. Det er det mest ydmykende jeg har opplevd i hele mitt voksne liv, fortsatte han.

- Bare noe tull
Sven O. ville gjerne dele sine tanker rundt prinsessefødselen, og det norske monarkiet, skriver Gilje.

- Slik jeg ser det, må man ha to kongelige foreldre for å få blått blod. Kong Harald er den siste med blått blod i kongefamilien. Kronprins Haakon har 50 prosent. Mette-Marits barn har 25 prosent. Blått blod er uttrykk for at man er av ren slekt. Det er per definisjon bare noe tull, mente Sven O.

Anette Gilje har hatt som mål å vise Sven O. Høiby som et sammensatt menneske.

Les mer om kongelige her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere