RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Mediehuset Nettavisen)

- Det norske kjøttet er det vi kaller «skole-kebab»

Sist oppdatert:
Eksperter på kebabpizza synes den nye Grandiosaen er god.

(SIDE2): - Den var god, denne pizzaen passer meg, sier Fridoun Adam til Side2. Han jobber på Happy Time Pizzeria, som serverer det de påstår er Norges eneste restaurant med kebabpizza, og han har akkurat smakt på nykommeren Grandiosa Kebabpizza.

Godkjent av ekspertene
En kebabpizza er toppet med blant annet kebabkjøtt og -saus, og er svært populær i vårt naboland Sverige. Stabburet håper nå at sammenslåingen av de to nasjonalrettene pizza og kebab skal bli en slager her hjemme også. Produktet er på vei ut i disse dager, og i flere butikker er den å finne allerede.

Sjefen på Happy Time, William Lazar, synes Grandiosa har lyktes med sin frossenvariant.

- Den er god, ikke verst. Jeg synes det er litt mye krydder på den, og den er nok litt sterk for barn, men den er helt ok ellers.

Happy Time Pizzeria på Grünerløkka i Oslo er en kjede med (snart) seks filialer i Norge, der menyen også består av kebab, hamburger og salat. De fleste kundene på Grünerløkka er svenske, og to av dem er kameratene Richard (28) og Jimmy (35). De har satt seg ned i lunsjpausen - blant annet for å spise kebabpizza.

På Side2s oppfordring smaker de på Grandiosaen for å sammenligne.

- Den er helt grei den, selv om den ikke kan sammenlignes med den man får her, sier Richard til Side2. Han og Jimmy bor og jobber i Oslo, og spiser kebabpizza jevnlig.

Store mengder
Det norske markedet for kebab er anslått til å bestå av cirka 3000 tonn med kjøtt, noe som tilsvarer hele 12 millioner serveringer i året.

Siden 1980 har nordmenn spist over 420 millioner Grandiosa Pizza. Nordmenn spiser ca. 4,9 kg pizza i året, og ligger på verdenstoppen i pizzaspising. Totalt selges det dypfryst pizza i Norge for nesten 1, 9 milliarder, hvorav Grandiosa utgjør halve salget.

Grandiosa Kebabpizza
Pizzaen kommer med kebabkjøtt av storfe, mais, jalapeño og mozzarellaost. Det hele er toppet med en kremet kebabsaus. Det reklameres også at pizzaen kan rulles.

- Dritt!
Også William og Fridoun er svenske. Det betyr at de fire, som i denne sammenheng kan regnes som eksperter på kebabpizza, ikke er enige med redaksjonen i Side2 og Nettavisen.

For da kebabpizzaen ble testet i redaksjonen, var dommen ensidig - og knusende.

- Jeg vil heller sulte i hjel enn å måtte spise denne pizzaen igjen, mener en, mens en annen fatter seg kort:

- Nei, den smaker dritt, dritt, både som pizza og som kebab.

De fleste synes den er sterk, men samtidig ganske så smakløs. Smaken av kebab når ikke opp.

- Den er kvalmende og for sterk. den er lite innbydende å se på, og fyllet sitter veldig løst. Stabburet vil for mye med denne pizzaen.

- Gummikjøtt
Det største ankepunktet de fire svensken har mot Stabburets variant, er kjøttet.

- Vi bruker ekte kebabkjøtt, mens dette er farse. Det er helt greit, men det er ikke det beste, sier William, mens Jimmy og Richard går litt lenger i beskrivelsen.

- I Sverige bruker vi ordentlig kebabkjøtt. Det norske kjøttet er det vi kaller «skolekebab», slikt kjøtt vi fikk i lunsjen på skolen. Det er en farse, som ofte skjæres opp i terninger og som de fleste norske kebabplassene bruker. Det er et noe udefinerbart kjøtt, sier Richard, og Jimmy følger opp:

- Det er også feil med mais, etter min mening. Og se, kjøttet minner litt om gummi, sier han og holder opp en bit og vifter med den.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men de mener det også er positive ting å trekke fram.

- Styrken på den er bra, den er sterk, sier Jimmy, mens Richard mener det ikke er umulig han kan gå til innkjøp av den, selv om han heller trekker fram Grandiosas nachospizza, dersom han må velge.

Ok med frossenpizza
De svenske jobbkameratene forteller også at det ikke er så vanlig med frossenpizza i hjemlandet, rett og slett fordi man betaler samme pris for en fersk. Men både de og restauranteier William, sier at de gjerne kjøper inn frossent her i Norge.

- Barna mine liker frossenpizza, og vi kjøper gjerne Grandiosa.

Fridoun har også tips til hvordan man kan få frossenpizzaen enda bedre.

- Ettersom den er frossen, bør den ligge og tine litt før den settes i ovnen. Da forsvinner litt av vannet, og da bør den bli veldig bra.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere