*Nettavisen* Nyheter.

- Det oppfattes ikke som feminint eller moderlig

Høygravide Crystal (31) har termin om en uke - men nekter å slutte å trene kickboksing.

(SIDE2): Hun er tidligere mester i karate, og har ingen intensjon om å la graviditeten stoppe henne fra å bedrive sporten.

Crystal Green (31) har fortsatt å trene – og nå er hun åtte måneder på vei.

Green driver et treningssenter, Foxy and Fierce, i Hollywood. Da hun ble gravid i mars, holdt hun på å trene til en fitnesskonkurranse. Da vektnedgangen uteble trodde hun først hun ikke trente hardt nok, og at dietten – som blant annet inkluderte null salt, null sukker og null gluten, ikke var bra nok.

- Jeg visste noe var annerledes med kroppen min. jeg gikk ikke ned i vekt og jeg følte meg oppblåst hele tiden. Magen var ikke flat og hard som den pleier.

Oppmuntres av legen

På impuls tok hun en graviditetstest.

- Først var det med blandede følelser jeg tok innover meg nyheten om at jeg var gravid. Jeg hadde mange planer for sommeren. Jeg holdt på å forberede meg til en fitnesskonkurranse, og jeg trente til en bikinikonkurranse. Jeg planla disse konkurransene, og hadde derfor endret dietten - jeg tror det var med å gjøre at jeg ble lettere gravid.

Men selv om det tok litt tid for Crystal å la nyheten synke, er hun nå bare glad for å være mamma snart.

- Det var et heldig uhell. Jeg er selvstendig næringsdrivende, og er veldig motivert og målrettet, og noen ganger tenker man at det ikke er tid til å få barn – og dermed blir barn ikke prioritert før det er for sent. Det passer liksom aldri – så jeg er glad dette skjedde med meg.

Og selv om hun altså har lagt konkurransene på hylla for nå, nekter hun å slutte med kickboksingen. Og legen hennes oppmuntrer henne til å fortsette.

- Jeg har ikke vært morgenkvalm og det har ikke vært noen komplikasjoner, så jeg kan trene som normalt og alt er bra. Bortsett fra at jeg legger på meg mer vekt enn jeg hadde ønsket, har det vært en fin opplevelse. Legen min mener fysisk aktivitet under graviditeten er en bra ting. Han sier at jo mer man klarer, jo bedre. Jeg har ikke planer om å løpe maraton, men han oppmuntrer meg til å fortsette å trene.

Hun har kuttet ut de hardeste core-øvelsene, ettersom det blir for tøft for magemusklene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke feminint

Og hun er heller ikke redd for å vise fram den voksende magen – faktisk vil hun gjerne at den skal synes, for å endre oppfattelsen av det å være gravid.

- Jeg har blitt større. Jeg er bare 1,60 høy, så derfor ser jeg enda større ut. Men jeg synes det er sunt at kvinner ser forskjellige kroppsfasonger. Jeg er uansett sunn og i aktivitet.

Green får støtte av USAs mest kjente graviditetsekspert, Suzanne Gilberg.

- Kvinner som er i fysisk bra form før graviditeten og som fortsetter å holde seg i aktivitet mens de er gravide, gjør ikke noe som er skadelig for sine egen eller barnets helse. Faktisk er det bevist motsatt, at trening er bra for den gravide.

Legen legger til at kickboksing som konkurranseform ikke hadde vært heldig, heller ikke treningsformer som kan resultere i fall eller slag. Men å trene ellers er ikke et problem – så kjør knebøy eller slå løs i bagen, sier hun.

- Folk reagerer fordi det ikke passer inn i vår oppfattelse av hva som er feminint eller moderlig. Mange tror også at det å øke pulsen over 140, er skadelig. Det er ikke tilfelle.

12 måneder

Green har termin 5. desember. Hun sier at hun de siste ukene skal ta det mer med ro, og så slappe av i jula – med sin førstefødte. Deretter gir hun seg selv et år på å være tilbake i formen hun hadde før graviditeten.

Da er planen å ta med seg barnet sitt og dra til Thailand – der hun skal trene med Muay Thai-mestere.

- Jeg gir meg selv et år på å komme tilbake i samme form. Jeg har hørt det tar ni måneder, men jeg gir meg selv tre ekstra måneder for å nå målet helt, for å få kroppen

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.