RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det skal bli himla gøy!

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den nye NHO-sjefen får 2,6 millioner kroner i lønn.

NHO(Nettavisen): John G. Bernander (51 år) er ansatt som ny administrerende direktør i NHO etter Finn Bergesen jr. og tiltrer 21.september.

- Vi er meget fornøyd med at John Bernander har takket ja. Det er den beste løsningen for NHO, sa NHO-president Paul-Chr.Rieber på pressekonferansen i Oslo mandag formiddag.

- Skal bli himla gøy!
Bernander takker for tilliten over å ha blitt valgt til en så viktig rolle:

- Jeg vil være forsiktig med å komme med noen programerklæring før 1. september. Nå skal jeg bruke tiden til å lytte, lese og lære . Først og fremst er NHO en kamporganisasjon for norsk næringsliv. Det skal bli himla gøy!

- Hvorfor er du rett mann til jobben?

- Det vet jeg ikke, men jeg tror jeg er valgt fordi jeg har bred erfaring fra norsk næringsliv. Jeg tror jeg har bredere kjennskap og kunnskap om det norske næringslivet enn de fleste, ikke minst når det gjelder familiebedrifter, sier Bernander til Nettavisen.

Super iskrem-selger
Så sier han med et smil om munnen:

- Jeg vet ikke om det var det de falt for, men det er ikke mange som selger iskrem bedre enn meg!

NHOs administrerende direktør Finn Bergesen jr. fikk forlenget kontrakten da han rundet 62 år for to år siden. Men etter mer enn ti år på NHO-toppen er direktøren klar for å takke av.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre fremover, men er for ung og sprek til å trekke meg fra norsk næringsliv, sier Bergesen i en kommentar fra Nettavisen.

LO gratulerer
LO-leder Roar Flåthen gratulerer til John G. Bernander

- LO ønsker John G. Bernander velkommen som ny NHO-sjef, sier LO-leder Roar Flåthen..Flåthen minner om at NHO er landet største arbeidsgiverorganisasjon, og en viktig motpart for LO. – Vi ser fram til et godt samarbeid mellom våre organisasjoner også med John G. Bernander ved roret, sier Flåthen i en kommentar.

Bernander er i dag partner i Mosvold Shipping Gruppen.

Frimurer
Bernander har bred erfaring fra politikk og næringsliv. Han var kringkastingssjef i NRK fra 2001 til 2007. Han har vært nestleder i Høyre (1991- 1994), stortingsrepresentant (1989-1993) og statssekretær i Næringsdepartementet og politisk rådgiver i Industridepartementet. Han har tidligere hatt lederstillinger i næringslivet og var blant annet administrerende direktør i Gard Forsikring (1993-2001).

Han er cand.jur. fra Universitetet i Oslo og har bakgrunn fra familiebedrifts- og småbedriftsmiljø.

Bernander vokste opp i Brooklyn og Kristiansand. Bernander er frimurer med graden VI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere