*Nettavisen* Nyheter.

- Det som skjer, det skjer

Nahom og Raymond i rapgruppa KeSera skal framføre låten «Party» i den norske delfinalen i Grand Prix. Les intervju med gutta her.

(BIIPMAG): Raymond David Henriksen (20) og Nahom Feshatzion (22) danner rapgruppa KeSera og skal innføre rapmusikken i Melodi Grand Prix. Vi har snakket med gutta om Grand Prix-låten «Party», drømmer og inspirasjoner:

Klare for Grand Prix
KeSera skal framføre raplåten «Party» når den første delfinalen i norske Melodi Grand Prix går av stabelen 24.januar i Kongsvinger. Rapperne skal da konkurrere mot andre artister som Surferosa, Espen Hana og Thomas Brøndbo. KeSera synes det er på tide med rapmusikk i den tradisjonsrike sangkonkurransen:

- Manageren vår var i møte med NRK, hvor de var intresserte og syntes det hadde vært morsomt å ha med oss i Melodi Grand Prix. For å gi musikken litt farge enkelt og greit!

Gutta, som begge er født og oppvokst på Ellingsrud i Oslo, tar ting som det kommer og er kjempefornøyde med at de nå skal få mulighet til å imponere Norges folk med sine fengende partybeats.

Les også:
Surferosa synger selv
- Tone synger selv i Grand Prix
Madcon som tegnerseriefigurer
Danser med Mira og Madcon

Skulle på guttetur
Nahom og Raymond startet tidlig å lage musikk sammen da de skulle på guttetur til Gran Canaria i 2006:

- Vi begynte å rappe tidlig i 2006. Det hele starta med at vi veldig spontant, kun 5 timer før avreise, ville lage en Gran Canaria låt, til gutteturen dit den vinteren, forteller de til biipMag.

Deretter begynte de å lage russelåter, og fikk gode tilbakemeldinger på at musikken de lagde skapte god stemning.

Partylåt
Melodi Grand Prix` aller første hiphoplåt, kalt «Party», handler om å det å ha det kult sammen med andre og er slik en inkluderende låt. Gutta, som også har skrevet låt teksten, liker å feire livets oppturer, noe som både synes og høres:

- Låta handler rett og slett om fest og morro. Det handler ikke kun om ungdomsfylla, men om alle som liker å feste og feire alle livets oppturer, forteller gutta til biipMag.

William Larsen, bedre kjent som Nasty Kutt, har produsert og lagt på beats på «Party». Nasty Kutt har tidligere bidratt og produsert en rekke låter for artister som Onkl P, el Axel, Phillip og Don Martin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SONYBMG

Hvorfor KeSera?
Nahom og Raymond forteller til biipMag at de valgte navnet KeSera fordi det gjenspeiler dem selv og musikken deres:

- Navnet tok ikke så lang tid å tenke ut, selv om det var mange andre navn involvert. Vi ville ikke ha et navn bare for å ha et navn. Vi ville ha noe som gjenspeilet oss og gjaldt musikken vår. Begge er interessert i spansk og det er ikke alltid lett å vite hva vi vil i livet, så woala! KeSera kommer fra den spanske frasen «Que sera sera», som betyr det som skjer, det skjer.

Les også:
Norges yngste hitmaker
Norske artister støtter Timbuktu
Karpe Diem ser stjerner
Madcon med milliard-opptreden

- Har bestilt billett
De unge rapgutta håper at folk kommer til å like musikken deres og har til og med bestilt billett til Moskva allerede:

- Vi har en drøm om at folk flest skal digge musikken vår og sette på en låt av oss uten at vi trenger å være til stede. Og sist men ikke minst, en liten ferie til Moskva i mai! Vi har allerede bestillt billett, forteller gutta og smiler.

- Flyter av inspirasjon
Gutta i KeSera bor nå sammen i Oslo og har felles interesser som musikk, fotball, snowboard og venner:

- Inspirasjon flyter det av overalt: opplevelser, ting vi vil utrykke oss om, alt som skjer i vennegjenger og hvordan vi opplever ting. Hvis vi skal nevne personer som har gitt oss inspirasjon må Madcon og Karpe Diem nevnes. De har klart det, og nå er vi også klare for å klare det. Vi håper på max støtte og gir vår rapmusikk en sjanse i Grand Prix, forteller Nahom og Raymond forventningsfullt.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.