RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var en heftig innspilling

(Birthe Steen Hansen/iBergen.no)
Sist oppdatert:
Skuespiller Henriette Bruusgaard orket ikke lese hele manuset til skrekkfilmen «Rovdyr».

(iBergen.no) - Det har vært utrolig sprøtt å være med på. En veldig spesiell sommer. Det var en heftig innspilling. Jeg elsket manuset, sier Bruusgaard til iBergen.no.

11. januar har den norske skrekkfilmen «Rovdyr» premiere på norske kinoer, men allerede fredag kveld holder Bergen Kino en førpremiere i skogen på toppen av Fløien. Midt i en skummel og kald stemning skal mørket brytes med fakler og et gigantisk filmlerret. 300 betalende publikummere skal der få se en av de mest voldelige skrekkfilmene produsert i Norge.

18-års grense
«Rovdyr» er av Medietilsynet blitt beskrevet som «gjennomgående angstpreget» og vurdert som uegnet for publikum under 18 år. Bruusgaard bekrefter at filmen ikke er for sarte sjeler.

- Det var utrolig heftig å lese manuset, men det jeg likte det utrolig godt, sier hun til iBergen.no.

Å spille i den groteske filmen var heller ingen lett oppgave. Uten å ville avsløre for mye av handlingen forteller Bruusgaard at en scene der hun har en hagle i munnen var den verste for henne. En hel arbeidsdag med våpenet i gapet var svært smertefullt for 25-åringen.

- Forsvarlig vold
Filmen handler om fire ungdommer som havner i et dødelig terrorhelvete på skogstur. Ungdommene oppdager at de blir jaktet på av lokalbefolkningen og blodige voldsscener utspiller seg i skogen.

Regissør Patrik Syversen har skrevet manuset sammen med kjæresten Nini Bull Robsahm, og ingen av dem har betenkeligheter med å vise vold i all sin grusomhet til norske kinogjengere.

- Jeg synes det er mer forsvarlig å vise vold slik vi gjør det. I amerikanske filmer reiser karakterene seg etter å ha blitt slått i bakken, noe som er helt urealistisk. Det er interessant at folk synes vår film er mer spekulativ når vi viser de virkelige konsekvensene av vold, sier Syversen, som avviser at filmen hans er voldspornografi.

- Vi har prøvd å gjøre det så smakfullt som mulig. Det er noe sårbart over filmen. Den gjengir følelsene til de som blir jaktet på, og når det blir karakterisert som angstskapende, så har vi oppnådd det vi ville med filmen. Vi er ikke psychoer, sier Robsahm, som også har en rolle i filmen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere