- Det var helt jævlig, jeg har aldri opplevd maken til løs mage

LANGT FRA FORNØYD: Georg Burner er misfornøyd med måten han ble behandlet på av Kobbelv vertshus.

LANGT FRA FORNØYD: Georg Burner er misfornøyd med måten han ble behandlet på av Kobbelv vertshus. Foto: Andreas Trygstad (Avisa Nordland)

Lege i krangel. Ble akutt dårlig etter å ha spist middag på kafé.

24.07.15 07:48

(an.no): 42 år gamle Georg Burner kjørte fra Steigen til Bodø på tirsdag. Han hadde ikke spist noe på hele dagen, kun en kopp kaffe. Han skulle stoppe innom på Kobbelv vertshus i Sørfold for å spise. Kort tid etter måltidet ble han akutt syk. Burner er lege ved Nordlandssykehuset og sier det er uten tvil at han ble matforgiftet av maten han ble servert.

Kafeen avviser disse anklagene.

- Like etter jeg dro fra stedet kjente jeg at jeg ble veldig kvalm. Jeg tenkte ikke mer over det og drakk litt kaffe og vann. Da jeg satte meg i bilen ble jeg skikkelig dårlig, det var helt jævlig. Jeg har aldri hatt så løs avføring i hele mitt liv, og jeg kjente igjen at det var fra den maten jeg nettopp hadde spist, sier han til an.no.

Tilbakeviser at maten er årsaken

Daglig leder ved Kobbelv vertshus, Heidi Kristin Sørgård stiller seg uforstående til at Burner ble syk etter å ha spist ved vertshuset.

- Jeg ringte ham og spurte på hvilket grunnlag han mente han hadde blitt syk. Jeg har ikke fått høre om noen andre gjester som har blit dårlige etter å ha spist her. Folk skryter av maten, sier Sørgård.

Sørgård synes det er beklagelig at kokkene ved Kobbelv vertshus blir beskyldt for ikke å vaske hendene.

- Jeg tror han var dårlig i magen før han kom hit, sier hun.

Avføringsprøve?

Sørgård skriver i en e-post til an.no torsdag kveld at både Mattilsynet og vertshuset stiller spørsmål til at deres kunde - som er lege - ikke fikk tatt avføringsprøve med én gang for å påvise en eventuell matforgiftning.

Burner har følgende å si til saken:

- Man trenger ikke å ta avføringsprøve av noe sånt. Jeg hadde løs avføring som kom når jeg stoppet på Shell på Fauske. Like etter det drakk jeg vann og følte meg mye bedre. Jeg følte ikke at det var nødvendig å ta avføringsprøve på grunn av dette, sier han og legger til:

- Hadde jeg ikke blitt bedre, hadde jeg nok oppsøkt lege.

- Dårlig sammensetning for hans mage

Georg Burner, som opprinnelig kommer fra Iran, sier han synes det var ubehagelig at den daglige lederen "plukket" på måten han pratet på og spurte han om han ikke var norsk.

Heidi Kristin Sørgård sa ifølge Burner at det kunne være en sammensetning av maten som gjorde at han ble dårlig, som magen hans ikke tålte.

- Hun gikk i forsvar med en gang og avfeide at det var maten det var noe galt med, sier Burner som mener det er helt absurd å trekke inn hans utenlandske opprinnelse i diskusjonen.

- Absurd og ukomfortabelt, sier Burner.

Sørgård understreker at spørsmålet hennes ikke var rasistisk ment, men forklarer at hun aldri kan tenke seg at Burners mageproblemer har noe med vertshusets hygiene å gjøre.

- Han ble forbannet da jeg ikke ville innrømme at kokkene var urenslige, sier Sørgård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag