*Nettavisen* Nyheter.

- Det var helt texas

Foto: Privat / faksimile fra Google Maps

Tre stupfulle menn som grisebanket hverandre i baksetet. Er det rart taxisjåfør Jo Inge Svendsen var redd?

15.01.09 07:54

(iBergen.no) Som om ikke en kjøretur fra Gjøvik til Haugesund er slitsomt nok, drosjesjåfør Jo Inge Svendsen (38) fra Gjøvik taxi hadde litt av hvert å stri med natt til onsdag.

Betalte 10.000 kroner
Tirsdag ble han oppsøkt av tre menn som betalte ham 10.000 kroner for å kjøre dem fra Gjøvik til Haugesund. De skulle til vestlandsbyen for å kjøpe bil og så for seg en heidundranes heisatur over fjellet i drosjen.

Kjenner du til en vanvittig drosjetur? Tips iBergen.no på redaksjon@ibergen.no

Som bagasje hadde de med seg en femliters dunk med Heineken øl og en ukjent mengde brennevin. Det gikk som det måtte gå.

- Da vi kjørte fra Gjøvik var alt helt greit. De hadde med seg drikke i bilen, men jeg så ingen grunn til at det skulle gå galt. Disse karene er vant til å drikke, sier Svendsen til iBergen.no.

Fant ikke lommeboken
Men etterhvert ble det i overkant for mye innabords selv for de drevne svirebrødrene. For da bilen kom til Voss, braket helvetet løs i baksetet av maxi-taxien.

- Vi hadde først kjørt til Haugastøl, men ble stående å vente på kolonnekjøring. Etterhvert måtte vi snu og kjøre om Aurland. Da vi kom til Voss utbrøt plutselig den ene passasjeren at han hadde mistet lommeboken sin med 40.000 kroner i. De ville jeg skulle kjøre tilbake og lete etter den et sted vi hadde stoppet. Men jeg sa nei. Vi hadde allerede kjørt en lang omvei, og det fristet ikke å kjøre enda lengre.

- Helt texas
Da startet en intens leteaksjon i taxien, med det resultat at lommeboken ble funnet i lommen til en av mennene.

- «Men du husker jo at jeg skulle ta vare på den for deg?» spurte han ene. Da ble det et vilt slagsmål i bilen mens jeg kjørte. Kan du tenke deg? Helt texas, sier Svendsen mens han ler.

Etterhvert roet krigen i baksetet seg. I strabasene hadde en av dem fått et blodig kutt over øyet og var så full at han knapt kunne snakke. Men da de nærmet seg Bergen var det igjen liv i leiren.

Grep fatt i rattet
- Etter det første slagsmålet sa jeg til dem at jeg kom til å sette dem av i Bergen, og så fikk de gjøre som de ville derfra. Men da vi nærmet oss Bergen sentrum var det på'n igjen. Mens jeg kjørte prøvde en av dem å overta rattet og sette giret i fri. De gjorde alt for at bilen skulle stoppe. Da turte jeg ikke annet enn å ringe politiet, for da følte jeg at situasjonen ikke lenger var under kontroll, forteller Svendsen.

Klokken 03.11 fikk politiet melding fra den fortvilte Svendsen. To politipatruljer møtte maxi-taxien i Sandviken og kjørte i kortesje inn til sentrum.

- Aldri vært borti lignende
- Jeg har jobbet 33 år i politiet og aldri vært borti lignende. Jeg synes faktisk det har vært en prestasjon fra drosjesjåførens side å ha klart å kjøre over fjellet i mørket på ukjente veier med disse tre i bilen i ni til ti timer. Det var sikkert ikke bare bare. Han var veldig lettet da han ble stoppet av politibilen, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt.

Vel framme ved Hotell Hordaheimen kunne Svendsen endelig overlate bråkmakerne til politiet og vende nesen hjem. Da hadde han kjørt 58 mil - 10 mil lenger enn avtalt - med gjengen i baksetet.

- Trodde de ville kapre bilen
- Jeg stoppet et sted og sov en stund før jeg begynte på turen hjem igjen. Nå har jeg fått det litt på avstand og kan le av det hele. Men der og da var jeg litt redd og utilpass. Jeg lurte på om de ville kapre bilen. Det var en ekkel opplevelse da jeg følte at andre bestemte, sier han.

De tre karene endte aldri i hotellsengen på Hordaheimen. For de var så bedugget at politiet måtte gjøre klar «suitene» i politihusets kjeller. På toppen av det hele klarte en av mennene å forulempe en sykepleier på legevakten.

Etter å ha tilbragt natten på glattcelle ble trioen løslatt onsdag ettermiddag med hver sin saftige bot i lommen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Annonsebilag