RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

- Det var ikke rasisme

Sist oppdatert:
Kanarifansen avviser at det forekom rasistiske utbrudd mot Alex Valencia og David Nielsen på fansens diskusjonsforum etter cuptapet for Start nylig.

Fædrelandsvennen hadde en sak i dagens avis der hetsen mot Valencia og Nielsen ble omtalt.

- Det er forferdelig trist at vi aldri kan bli kvitt rasismen, kommenterte Valencia.

Grov språkbruk
LSK-fansen avviser imidlertid at det var snakk om rasisme. Det var riktignok en rekke mishagsytringer og til dels grov språkbruk mot Start-duoen, men det var aldri rasisme.

Moderator på Kanarifansens hjemmeside, Ronnie Hallén, har sendt en mail til sportslig leder i Start, Trond Are Gjone, der Halén har lagt ved hele loggen fra diskusjonsforumet. Halén har også bedt Gjone videreformidle innholdet i det som ble slettet fra forumet, til Nielsen og Valencia for å vise at det ikke var rasisme.

- Det er ikke hyggelig lesning for dem, i og med at det var både den ene og den andre personkarakteristikken. Men det var ikke rasisme der. En drittsekk er en drittsekk uansett hudfarge, og de fikk ikke pes fordi de har en annen hudfarge. Det var mange usaklige ytringer der, mye som var langt under beltestedet, men det var ikke rasehets, presiserer Hallén overfor TV 2 Nettavisen.

Strammer inn
Han synes det er spesielt ille at Lillestrøm, som er en klubb som selv har - og har hatt - mange utlendinger i sine rekker, får et rasistisk stempel på seg.

- LSK er en klubb som er viden kjent for å ha mange utlendinger. For oss er det åpenbart at vi aldri har hatt noe problem med rasisme. Men det kommer fram mye dritt, men ikke noe verre enn på et hvilket som helst annet forum i Norge, sier han.

Likevel har Kanarifansen kommet med følgende innstramming på hjemmesiden:

«Ufin språkbruk er forbudt. Trusler, rasisme, hets og annen ufin språkbruk tolleres ikke, og vil bli moderert uten samtykke. Brudd kan medføre utestengelse.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere