RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var ikke riktig av meg å søke nå

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Oslos populære politisjef, Hanne Kristin Rohde, har ikke søkt på stillingen som politidirektør.

Fredag gikk søknadsfristen ut for den ledige politidirektørstillingen.

En av kandidatene som har blitt nevnt, er lederen for Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde.

Nå forteller den profilerte politisjefen til Nettavisen at hun ikke har søkt på stillingen.

- Jeg bestemte meg for at det ikke var riktig av meg å søke nå, sier Rohde.

- Trives i jobben jeg har
Rohde har jobbet i politietaten siden 1989, og har vært toppleder i Oslo-politiet siden 2002. Mange kjenner henne fra media, der hun uttaler seg om pågående kriminalsaker og andre aktuelle temaer. For to uker kom hun med en formaning til unge russegutter gjennom Nettavisen, om å vise respekt for jentene for å unngå voldtekter i russetiden.

Les egen sak: - Flørting gir ikke rett til voldtekt

- Jeg trives veldig godt i den jobben jeg sitter i, og det var ikke riktig å søke en ny stilling på nåværende tidspunkt. Det er feil tidspunkt for meg å søke på den type stilling nå, sier Rohde.

- Vurderte du sterkt å søke på politidirektørstillingen?

- Ikke sånn helt på alvor, men klart når det blir toppstillingen ledig i politietaten, så leser jeg jo alltid utlysningsteksten og tar en vurdering på om dette er noe jeg ønsker å søke på, sier hun.

- Hyggelig at jeg blir verdsatt
På Facebook er det opprettet en fangruppe, «Vi som vil ha Rohde som ny Politidirektør», for å få Rohde til å bli politidirektør etter Ingelin Killengreen, som gikk av tidligere i vår.

Rohde synes det er hyggelig å bli ønsket som politidirektør.

- Det synes jeg er veldig hyggelig, det er det ingen tvil om. Det er veldig hyggelig at den jobben jeg gjør i dag blir så høyt verdsatt hos publikum, sier hun til Nettavisen.

Hun karakteriserer politidirektørstillingen som ekstremt utfordrende.

- Klart det er en ekstremt utfordrende stilling, og sikkert veldig spennende. Du sitter tett opp til politiske ledelse og virker i skjæringspunktet mellom politikk og forvaltning, sier Rohde, og legger til:

- Jeg har jo en vesentlig påvirkningskraft i den stillingen jeg sitter i, både internt og eksternt. Jeg føler meg ikke helt ferdig i den stillingen, sier hun.

Aktuell som politimester
Men Rohdes karriere stopper nok ikke med dette. Hun er også nevnt som en høyaktuell kandidat til å bli ny politimester i Oslo når Anstein Gjengedal går av i 2012.

- Har du lyst til å bli politimester i Oslo?

- Det er en svært interessant og meningsfull stilling. Du kan ringe meg når det blir aktuelt om et år, svarer Rohde hemmelighetsfullt.

Tidligere lørdag ble det kjent at heller ikke lederen av Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, har søkt på politidirektørstillingen.

Les også: Blir ikke politidirektør

Hvem som blir ny politidirektør blir trolig avgjort før sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere