*Nettavisen* Nyheter.

- Det var nesten så jeg ikke trodde det var sant

GRAVDE UTEN LOV: Lørdag morgen ble huseier Karin Bakken (75) vekket av at utlendinger jobbet i innkjøringen hennes, uten at jobben var bestilt. Foto: Anne Charlotte Schjøll (Tønsberg blad)

Karin (75) våknet av jobbelyder i oppkjørselen.

(Tønsberg blad) - Det var nesten så jeg trodde det ikke var sant.

Fortsatt trøtt, men helt rolig forteller Tolvsrød-kvinnen Karin Bakken (75) om lørdagsmorgenen som ble annerledes enn hun hadde regnet med.

LES OGSÅ:Stanset utenlandske steinleggere hos eldre kvinne

– Torsdag kveld kom jeg hjem fra ferie. Fredag var været fint, så jeg satt ute i sola. Da kom det to høflige gutter innom og spurte på engelsk om jeg ønsket å få gjort noe med innkjøringen til huset. Sant å si hadde jeg tenkt å få gjort noe med den, og det sa jeg. Men jeg inngikk ingen avtale med dem.

Hørte lyder

Fredag kveld la hun seg tidlig, men hadde ikke akkurat tenkt at hun skulle bli vekket på denne måten lørdag morgen.

– Jeg hørte noen lyder utenfor huset, og skjønte egentlig ikke hva det var. Da jeg kikket ut, var åtte utenlandsk utseende menn i gang med å grave opp innkjøringen – for hånd. De så ut som rumenere eller noe slikt. Da gikk jeg ut og ba dem stoppe. To nordeuropeisk utseende menn som var der bare forduftet.

I villrede gikk Karin Bakken inn igjen i huset og ringte først sønnen i Oslo, så sin bror i Drøbak. Begge advarte henne mot å la steinleggerne fortsette.

– Heldigvis har jeg en nabo som ringte politiet, som kom til og fikk stanset arbeiderne, sier Karin Bakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

OVERFLATISK: Steinleggerne hadde bare gravd litt i overflaten før de la duken. Hadde de fullført, og fått betalt kravet på 50.000 kroner, ville huseier Karin Bakken blitt påført store utgifter når arbeidet måtte repareres. Foto: (Politiet)


– Jeg synes det er utrolig frekt av steinleggerne å ta seg til rette på denne måten, sier hun.

Tønsberg-politiet satte fire politifolk til å passe på at den skotske steinleggeren ryddet opp etter seg.

Overflatisk jobb

– Både politiet og naboer fortalte meg de hadde gravd bare lite grann i overflaten, mens det må gjøres ordentlig grunnarbeid på slike ting.

Tilbake står nå Karin Bakken med en oppspadd innkjøring, som kan bli temmelig gjørmete når det regner.

Og hun er en erfaring rikere. Nå advarer hun andre mot å snakke med utenlandske steinleggere overhode, langt mindre engasjere dem.

Klare advarsler fra politiet

Politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen er krystallklar:

– Unngå all kontakt med de utenlandske steinleggerne som opererer i distriktet, sier han.

– Det aller viktigste er at man ikke innleder noen som helst samtale med disse stein- og asfaltleggerne. Da kan man få problemer, advarer politiets operasjonsleder Petter Aronsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ADVARER: Politiinspektør Kjell J. Abrahamsen. Foto: Per Gilding (Tønsberg blad)

Steinleggerne kom fra Crier Bygg, som den siste tiden har operert i distriktet. Eier, skotten Marc Anthony Crier, hevder overfor Tønsbergs Blad at Karin Bakken hadde gitt klarsignal til at jobben skulle gjøres, og at det bare er politiet og norske konkurrenter som klager på jobben firmaet gjør.

Ikke ordentlig grunnarbeid

Politiet har en annen versjon:

– Patruljen har rapportert tilbake til oss at arbeiderne bare så vidt hadde skrapet litt bort av topplaget, så lagt duk og så stein oppå. Altså har de ikke gjort ordentlig grunnarbeid, forteller operasjonsleder Petter Aronsen om arbeidet hos Karin Bakken på Tolvsrød.

Les flere saker fra Tønsberg blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag