RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var rett og slett sjokkerende

Natt til tirsdag begynte det å brenne på Unibuss sitt område på Borgeskogen. Da driftsjef Jack Larsen i Unibuss Vestfold kom til stedet ble han møtt av et trist syn - et bål av busser.
Natt til tirsdag begynte det å brenne på Unibuss sitt område på Borgeskogen. Da driftsjef Jack Larsen i Unibuss Vestfold kom til stedet ble han møtt av et trist syn - et bål av busser. Foto: Peder Gjersøe (Tønsbergs Blad / Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Brannen på Borgeskogen tok til sammen 13 busser, men driftsjefen håper passasjerene ikke skal merke noe til det.

STOKKE (Tønsbergs Blad): Natt til tirsdag begynte det å brenne på Unibuss sitt område på Borgeskogen. Da driftsjef Jack Larsen i Unibuss Vestfold kom til stedet ble han møtt av et trist syn.

Se video av brannen nederst i saken

- Det var sjokkerende. Det var et svært bål med busser, det var rett og slett sjokkerende, sier Larsen til tb.no.

BAKGRUNN: Flere busser utbrent etter voldsom brann

Han er på brannstedet når tb.no snakker med ham i 03-tiden, og teller 13 busser som er totalt utbrent. I bakgrunnen driver brannvesenet etterslokking.

- Det ser ut som det blusser litt opp innimellom, sier han til tb.no.

Sto på rekke

Larsen forteller at bussene, rundt 20 totalt, sto oppstilt på rekke og rad da brannen brøt ut. Bussene på kantene klarte brannvesenet å redde, de andre bussene skal ikke på veiene igjen.

Men til tross for at et stort antall busser nå ikke er kjørbare, håper driftsjefen at tirsdagspassasjerene skal merke minst mulig til hendelsen.

- Forhåpentligvis skal vi klare å gjøre det slik at publikum ikke blir veldig skadelidende. Vi har blant annet en del busser i Tønsberg, sier Larsen til tb.no.

Det er hovedsakelig rutebussene som har gått med i brannen, og rutene 120, 124 og 130 er hardest rammet.

Reserveløsning

Natten kommer Larsen til å bruke på å finne reserveløsninger.

- Vi er et stort firma med opp mot 700 busser, så vi må ta en gjennomgang for å se om vi kan omdisponere noen busser fra andre steder i landet, sier han.

- Det kan hende bussene vil ha litt andre farger, men det tror jeg passasjerene tåler.

Brannmannskaper fikk slukket storbrannen ved 02-tiden natt til tirsdag.


Store verdier

Men selv om passasjerene kanskje ikke vil merke så mye til det, betyr brannen at verdier for flere millioner har gått opp i røyk.

- En ny buss koster rundt et par millioner, så da er det bare å gange opp, sier Larsen, som ikke har vært borti like store skader før.

- Vi har hatt bussbranner før, men ikke i et slikt omfang, da har det vært enkeltbusser.

Han er glad for at ingen personer ble skadet i brannen.

- Det er materielle ting, og det går an å erstatte, men hadde det vært folk her hadde det vært noe annet. Heldigvis er det kun materielle skader, sier Larsen.

Les flere saker fra Tønsbergs Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere