RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var stygge ting han skrev om meg

(Østlands-Posten/Privat)
Sist oppdatert:
17-åringen er rystet over «sexlisten» til sine medelever.

Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik aktiverer fullt hjelpeapparat etter at en gruppe gutter ved skolen skal ha laget en laget en liste med informasjon om jenter de angivelig har hatt sex med, skriver Østlands-Posten.

I nyttårshelgen lekket listen på internett.

En gruppe gutter, alle 17-18-årige elever ved skolen, skal ha laget en intern «sexliste». Listen omtaler både jenter ved skolen de ønsker å ha sex med, samt tidvis detaljerte vurderinger av jenter de angivelig skal ha hatt sex med.

- Jeg ble paff!
Nettavisen har snakket med en av de berørte jentene:

- Jeg hadde sex med en av guttene et par dager før listen kom ut, så jeg ble paff. Jeg trodde han var min venn, forteller en av jentene (17) i Larvik, som ønsker å være anonym.

- Hva skrev han om deg?

- Det har jeg ikke lyst til å si, det var stygge ting. Men eksempler på ting de har skrevet, er: «god i senga» – «hore« – «flink til å gi blowjobs» – «ubarbert» og lignende. De omtaler alle jenter de har rørt – og har ønsket kontakt med, sier hun til Nettavisen.

- Hvordan oppdaget du dette?

- Den ble lagt ut på en FB-side, en lukket side, som lekket ut. Aldersspennet på jentene er 14 til 18 år, forteller hun.

- Alle vet ...
Ifølge skolejenta, er det lett å finne ut hvilke jenter som er omtalt:

- De nevnes ved navn/etternavn, kallenavn. Alle skjønner hvem det er!

Er du rammet eller har tips i saken? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

- Hvordan har skolen reagert?

- Rektor kan ikke utvise guttene fordi det har skjedd på fritiden, men mange har følt seg krenket – og vi har hatt mange møter. I går var politiet hos oss, så nå skal vi anmelde saken.

«All pr er god pr»
- Hvordan har guttene oppført seg etterpå?

- Først blåste de litt i det, twitret om at «all pr er god pr». De angrer nå, har unnskyldt seg til en del av oss – inkludert meg – og skal komme med en offisiell unnskyldning.

- Hva var verst, syntes du?

- Det verste var det de skrev. Jeg vil ikke at det skal være slik. Etterpå har han sagt han ikke mente det, at en kamerat skrev. Jeg ble veldig sint, visste ikke hva jeg skulle gjøre – men tok til slutt kontakt.

De 100 jentene har organisert seg i en FB-gruppe.

Populær hashtag

30. desember lekket navnene ut på en «lukket» Facebook-gruppe. I nyttårshelgen spredte ryktene seg som ild i tørt gress blant skolens elever. Hashtagen «#lista» var 2. januar det sjette mest populære temaet i Norge på Twitter.

En slik hashtag («merkelapp») sørger for at temaet blir søkbart og systematisert på nettjenesten.

- Dette er i og for seg ikke en skolesak, men en sak som har foregått på elevenes fritid. Likevel har vi en aksje her, fordi de involverte ungdommene er elever hos oss. Vi er sterkt opptatt av å ivareta behovet for hjelp de berørte jentene måtte ha, sier rektor Hallvard Larsen ved Thor Heyerdahl videregående skole til Østlandsposten.

- Slike saker sprer seg raskt i en elevflokk, og vi fikk vite om det via interne kilder tidlig i forrige uke. Det er en vanskelig sak, men vi føler at vi har en god dialog med både de involverte guttene og jentene, og gir all den bistand vi kan, sier Larsen.

- Vi har et solid og godt apparat som nå er aktivert, med blant annet elevtjenesten, helsesøster og miljøarbeider, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere