*Nettavisen* Nyheter.

- Det var umusikalsk

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Carl I. Hagen beklager nå terrorangrep-uttalelsene.

17.08.11 22:05

På lørdag hadde Nettavisen et intervju med Oslos ordførerkandidat for Frp, Carl I. Hagen. Han satte da spørsmålstegn ved politiets ressursbruk i saken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik.

Hagen fortalte at han har problemer med å forstå hvorfor politiet nå skal gå igjennom detaljer så nøye, når gjerningsmannen allerede har tilstått.

- Jeg setter et spørsmålstegn ved om man nå i lang tid skal bruke 100 politifolk til å etterforske en oppklart kriminell handling, når det er massevis av kriminalitet som blir henlagt, begrunnet med mangel på ressurser, sa Carl I. Hagen til Nettavisen på lørdag.

Les hele intervjuet med Carl I.Hagen her

Etter intervjuet har det haglet med kritikk mot ordførerkandidaten.

SV-leder Kristin Halvorsen sa blant annet på mandag, at med disse utspillene hadde Hagen diskvalifisert seg som ordfører i Oslo.

- Jeg mener Carl I. Hagen har lagt for dagen en iskald holdning til drapsofrene, og en mangel på innlevelse i de pårørendes situasjon, sier Halvorsen, tydelig provosert, til Nettavisen.

Onsdag beklager nå Hagen utspillene sine.

- Umusikalsk
- Jeg har skjønt hvilke reaksjoner noen av mine uttalelser har gitt. Det var en umusikalsk måte å si det på, sier Carl I. Hagen til Nettavisen.

Han sier at hovedbudskapet hans om hensynet til de pårørende kom for dårlig fram.

- Jeg har hele tiden fremholdt at hensynet til de pårørende må veie tungt. Jeg er forbauset over at en del motstandere og kommentatorer later som de ikke har lest hele saken, sier han videre.

Tøffe dager
Hagen sier at tiden etter at utspillene ble kjent, har vært tøffe.

- Det har vært noen litt tøffe og vanskelige dager, sier han på telefon fra Gardermoen, på vei hjem fra valgkamp i Møre og Romsdal.

Ordførerkandidaten sier at han har fått flere tilbakemeldinger fra mennesker som er enige med han.

- Jeg respekterer fullt at det er delte oppfatninger om dette, men mange har gitt uttrykk for at det er mer fornuftig at saken blir ferdigbehandlet enn at det vedvarer med oppslag om denne kaldblodige morderen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.