RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var våpen i omtrent alle rom

(AN/Svein Snefjellå)
Sist oppdatert:
Fant 50 ulovlige våpen i bolighus.

Da politiet kom til bolighuset i Fauske, fant de et 50-talls våpen over alt i boligen.

- Det var våpen i omtrent alle rom, i hvert hjørne av rommene. På loftet sto det gevær i geledd langs veggen, sier politibetjent Per Arnt Ludviksen til AN.no.

- Det lå ammunisjon spredt rundt omkring, krutt, fenghetter og lunter. Verken våpen eller ammunisjon var sikret på noen som helst måte. Jeg har ikke sett lignende noe sted før, annet enn hos registrerte samlere. Det vi så, ga meg ingen god følelse, sier politimannen.

Forbud

51-åringen som bor i huset, har ikke lov til å ha våpen, verken registreringspliktige eller registreringsfrie. 19. august 1996 ble han ilagt forbud mot « ... i fremtiden å inneha og erverve våpen og ammunisjon».

I 2000 ble en ny søknad fra mannen avslått. I september i fjor fikk politiet tips om at det likevel var store mengder våpen i bolighuset, og 6. september ble mannen pågrepet og huset ransaket.Umyndiggjort.

- Det er en grov fornærmelse. En psykiatrisk pasient eller en narkoman kan kjøpe seg luftvåpen. Men ikke jeg. Jeg er umyndiggjort og dødsdømt i forhold til våpen. Jeg er kok forbannet over det som har skjedd, sier 51-åringen.

Politiet fant en rifle, to haglgeværer, en pistol, seks luftpistoler, 37 luftgeværer, en harpun, tre slaktemasker en armbrøst og en pilbue hos mannen, alt skaffet til veie etter det siste avslaget i 2000. Da han ble pågrepet på Fauske, hadde tre luftvåpen i bilen sin. Politiadvokat Margrete Torseter ber Salten tingrett dømme 51-åringen til 60 dagers fengsel og at hele arsenalet blir inndratt.

Samler

Forsvareren, advokat Svein Skipnes, mener Fauske-mannen må frifinnes.

- Han la ikke skjul på overfor politiet at han samlet våpen. Han har ikke fått svar på flere av søknadene sine om våpentillatelse og har da trodd at alt var greit. Dessuten er ikke jeg i stand til å finne noen hjemmel for å nekte mannen å ha våpen som ikke er registreringspliktige. Og dersom han dømmes, kan det ikke være snakk om noe annet enn en betinget reaksjon, mener forsvareren.

- Jeg har prøvd å være ærlig. Jeg har ikke lagt skjul på noe. Så blir man bare nedkjempet. Men én ting skal jeg legge meg flat for. Jeg har ikke sikret våpnene mine på en god nok måte. Jeg har bare ikke rukket det, sier 51-åringen.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere