*Nettavisen* Nyheter.

- Det verste året jeg kan huske

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Sentrale Frp-politikere frykter at partiet kan bli usynlig.

28.09.11 07:59

- Dette er det verste året for partiet jeg kan huske, sier avgått byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr til Nettavisen.

Han viser til Trond Birkedal-skandalen, Bård Hoksrud-skandalen og det dårlige valget, alle saker som har preget Fremskrittspartiet de siste månedene.

- Ikke minst har terrorangrepene preget oss alle sterkt, sier Kallmyr, og forklarer at det har virket meningsløst å diskutere politiske saker som eiendomsskatt i kjølvannet av 22. juli.

Les også:
Sexsiktet dagen etter middag med Jens og Brimi
Høyre frir til sentrum

- Ikke like interessant for media
Når partiet nå har trukket seg fra byrådssamarbeidet med Høyre i Oslo, frykter flere sentrale Frp-politikere at partiet kan komme i skyggen av et nytt Høyre-ledet byråd.

- Vi har et dårlig valg bak oss. Da blir dette på en måte en ettervirkning. Og det er klart vi ikke vil bli et like interessant parti for media som da vi var i byråd. Men vi kunne bare ikke gå med i et byråd der Høyre forlangte støtte til et nytt Munch-museum i Bjørvika, sier nestleder i Oslo Frp, Terje Lauritzen til VG.

Frykter usynlig parti
Kallmyr deler Lauritzens bekymring. partiets bystyregruppe er redusert fra ni til fire personer etter det katastrofale valget i hovedstaden.

En sentral kilde i partiet sier til avisen at det ikke blir enkelt å få offentlighetens interesse nå, og frykter at Frp blir mer usynlig.

- Siv har vår fulle støtte
Kallmyr avviser imidlertid at det er misnøye med partileder Siv Jensen og hennes håndteringer av partiets utfordringer.

- Siv har partiets fulle støtte. Hun er veldig dyktig, men vi andre kan nok bli flinkere til å støtte opp rundt henne, sier han til Nettavisen.

- Så det er ingen nærstående lederskifte i Frp, slik som i SV?

- Nei, absolutt ikke. Siv er den flinkeste vi har, konstaterer Kallmyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.