*Nettavisen* Nyheter.

- Det viktigste er å se bra ut

Foto: Martin Lundsvoll (rb.no)

Simon Løvstad og Magnus Tvedte trener for å ta seg best ut i bar overkropp.

16.07.13 12:38

Simon Løvstad og Magnus Tvedte har lagt ned mye treningstid gjennom vinteren og våren.

Nå har tiden kommet for å vise fram resultatet.

Denne artikkelen er levert av Romerikes Blad

På treningssenteret tre til fem ganger i uka

- Man trener jo for å se bra ut. Sunnhet og trivsel er jo viktige faktorer det og, men hovedfokuset er på å få en bra kropp, sier Simon Løvstad fra Lillestrøm.

Sammen med kompisen Magnus forteller han om hvor mye jobb som ligger bak sixpacken og brystmusklene.

- Jeg er vel på treningssenteret mellom fire og fem ganger i uken. På vinteren hender det jeg har seks økter, forteller Løvstad.

Magnus Tvedte legger ned like mange timer.

- Det brukes en del tid på treningssenteret. Jeg og Simon trener ofte sammen, så vi har vel like mange økter i uken, sier han.

- Viktig med kropp
Ingen av guttene legger skjul på at motivasjonen er å se bra ut på stranda.

Både treningsmetoder og riktig kosthold er viktig for å få resultatet man er på utkikk etter.

- Det viktigste er å se bra ut. Det er mange som påstår at de trener for helsens skyld, men jeg tror ikke helt på det. De fleste vil nok ha en kropp å vise fram på solfylte dager, sier Tvedte mens han ligger og slikker sol ved bassenget på Nebbursvollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Lundsvoll (rb.no)

Besøker solarium om vinteren
Og det er ingen tvil om at en gyllenbrun hudfarge også er en viktig faktor.

- Man må jo ha litt brunfarge. Derfor ligger jeg litt i solarium om vinteren. Det er selvfølgelig for å holde på fargen. Om sommeren ligger jeg ute å soler meg. Det er også mye sunnere, sier Simon Løvstad.

Les også: - For noen blir det en sykdom

Sosialt
19-åringene sier at det ikke bare er slitsomt med så store treningsmengder, men også en sosial greie.

- Så å si alle kompisene mine trener mye. Derfor blir det morsomt å gå på treninga. Jeg er aldri alene på senteret, sier Tvedte.

Simon Løvstad er enig og poengterer at det ikke er sikkert at han hadde trent like mye uten kompisgjengen.

- For det første så blir det mye hyggeligere å trene. For det andre så blir man pushet av vennene sine til å bli med. I gjengen vår er det vanskelig å ikke være med på en treningsøkt. I tillegg til dette så snakker vi om trening og kosthold hele tiden. Det er liksom det som er hovedgreia blant gutta, forklarer han.

Trener variert
For å oppnå den perfekte sommerkroppen er det flere ting som må trenes. Hvilken kropp du har i utgangspunktet er avgjørende for hvordan du skal trene.

- Er du stor så må du trene kondisjon, er du liten så er det musklene du bør fokusere på. For min egen del så er jeg naturlig tynn. Derfor legger jeg mye vekt på å bygge muskler. Men jeg løper også en del om sommeren. På vinteren går jeg mye langrenn, sier Løvstad.

- Vi begge synes det er morsomt å spille tennis, så det blir noen matcher gjennom sommeren. Jeg spiller fotball i tillegg, så jeg får litt gratis kondisjonstrening der. Men ellers så er det musklene som preppes, fortsetter Magnus Tvedte som spiller fotball for Skjetten sitt A-lag.

Tungt å komme i gang
Magnus og Simon er nettopp ferdige med videregående skole. I mai feiret de russetiden, noe som satt sommerkroppen på store prøvelser.

- Uff. Kroppen fikk kjørt seg gjennom russetiden. Jeg har virkelig jobbet for å få den på plass igjen etter mai, sier Simon Løvstad.

Det er det å komme i gang med treningen etter et opphold som er det vanskeligste, mener Tvedte.

- Hvis jeg har hatt et opphold på to uker er må jeg bruke noen økter på å komme i gang igjen. Så jeg kan skjønne at det for mange er vanskelig å opprettholde formen over lang tid, sier han.

LES FLERE SAKER FRA ROMERIKES BLAD HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag