- Det viktigste er at panikken ikke tar deg

BILBERGING: Viking drar opp bilen som havnet i Vefsnfjorden på lørdag. Innfelt er Åge Edvardsen.

BILBERGING: Viking drar opp bilen som havnet i Vefsnfjorden på lørdag. Innfelt er Åge Edvardsen. Foto: Per Ivar Sveli/privat (Per Ivar Sveli/privat)

Det er rådet fra Åge Edvardsen som sammen med kona og sønnen kjørte i fjorden.

16.06.11 15:59

- Det viktigste er at ikke panikken tar deg, sier Edvardsen.

Åge Edvardsen var i bilen sammen med kona Wenche og sønnen Morten da de havnet i Vefsnfjorden på lørdag. Bilen de kjørte i en annen bil slik at airbagene ble løst ut, og Edvardsen mistet kontrollen, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Så ingenting under vann
Han jobber i Nordsjøen, og har trent på å komme seg ut av blant annet helikopter under vann.

- Vi har oppfriskningskurs hvert fjerde år, der vi blir senket under vann sju-åtte ganger. Så for min del hadde nok det litt å si, sier han.

- Det er viktig å vente til alt har roet seg ned. Løser man seg ut på tur ned er man ferdig, forklarer han, og sier at det også er viktig å fokusere på hvilken side man har beltet på, og bruke handa og kjenne etter, sier han, og forteller at han ikke så noe under vann.

- Bilen var jo opp ned
- Vi trodde bilen sto rette veien, men den var jo opp ned. Jeg er ikke sikker på hvordan vi kom oss ut. Man har ikke sjans til å tenke på noen verdens ting. Hvis man opplever noe liknende er det beste rådet å ta det rolig, og fokusere på å komme seg ut, sier Åge Edvardsen.

Nettavisen var i kontakt med Edvardsen torsdag, men han ønsket ikke kommentere ulykken ytterligere.

Les flere saker fra Helgeland Arbeiderblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.