RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det vil ende med tårer

Sist oppdatert:
Investor Øystein Stray Spetalen mener festen i olje- og riggaksjene vil ende med tårer. Sjekk hans forventninger for 2006 her
I Dagens Næringslivs ekspertpanel har Øystein Stray Spetalen slått til igjen. I sine forventninger til det nye året advarer han kraftig mot optimisme på vegne av aksjene som virkelig har steget det siste året: Olje- og offshoreaksjene.

- Jeg er sikker på at det i flere små oljeselskaper er for høy risiko. Også den jeg eier fem prosent av selv, Altinex, er moden for skuffelser, sier Spetalen til Dagens Næringsliv og sier følgende om hvordan det vil ende for oljeselskap som har alt for høy verdsettelse:

- Det kommer til å ende med tårer. Det garanterer jeg, sier Spetalen til avisen.

Han har heller ikke noen tro på at en aksje som Sevan vil løfte seg voldsomt i året som kommer.

- Ta en aksje som Sevan Marine. I fjor var den syv kroner, nå er den i 30 kroner. Den får ikke i 180 kroner. Den seksdobler seg ikke en gang til, sier Spetalen til Dagens Næringsliv.

- Vi går fra forventning til levering. Det er alltid en farlig fase i aksjemarkedet. Selv om selskapene leverer gode tall, er det ikke sikkert kursene går så mye. Men hvis de ikke leverer så kommer investorene til å stå og hoppe på dem, sier Spetalen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere