RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det vil koste milliarder

Foto: Kvale, Jens O. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dette er noen av sikkerhets- og beredskapstiltakene regjeringen varsler i kjølvannet av 22. juli-kommisjonens rapport.

- Jeg har lagt vekt på at dette grunnleggende sett handler om holdninger og kultur. Men det handler også om bevilgninger. Og det kommer til å kreve at vi prioriterer økonomisk, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han tirsdag presenterte noen av tiltakene i kjølvannet av 22. juli-kommisjonens rapport.

- Investeringer i milliardklassen
Han viste til blant annet til det nye nødnettet, nye redningshelikoptre og øvelser samt det nye beredskapssenteret for politiet og slo fast at det vil kreve investeringer i milliardklassen.

Dette er noen av tiltakene statsministeren og justisministeren listet opp i sine redegjørelser overfor Stortinget tirsdag:

* Økte bevilgninger til beredskapsplanlegging, øvelser, krisehåndtering og tilsyn.

* Nytt beredskapssenter for politiet i Oslo på Alna. Her skal politiets helikoptertjeneste, beredskapstroppen og hundetjenesten samles. Det foreslås å bevilge penger i neste års statsbudsjett til prosjektering av senteret.

* Styrke Forsvarets evne til å bistå politiet i beredskapssituasjoner. Fra januar neste år skal den militære helikopterberedskapen på Rygge kunne yte håndhevelsesbistand. Det vil si å kunne fly inn og delta i skarpe oppdrag. Regjeringen har videre startet arbeidet med å lovforankre instruksen om Forsvarets bisteand til politiet.

* Styrke arbeidet med sikring av objekter som kan være spesielt utsatt for angrep.

Les hele Stoltenbergs redegjørelse her

- En milepæl
Justis- og beredskapsminister Grete Faremo kaller satsingen på Alnabru i Groruddalen en milepæl.

- Det er viktig for responstiden at de mest operative beredskapsstyrkene sikres fasiliteter som gir bedre ressursutnytting, raskere utrykningstid og bedre treningsmuligheter, sier Faremo ifølge en pressemelding fra departementet tirsdag.

Hun sier de nå starter en grundig utredningsprosess for raskt å avklare gjenstående forhold for å kunne starte prosjekteringen.

- Jeg vil komme nærmere tilbake til dette arbeidet i statsbudsjettet, herunder vil vi gjøre en vurdering av statlig regulering og orientere om nærmere fremdrift, sier Faremo.

Les justis- og beredskapsministerens redegjørelse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere